perjantai 19. lokakuuta 2018

Pikaisia ajatuksiani HBO:n Castle Rockista

Seuraan suoratoistopalveluista ja televisiosta melkein pelkästään kauhusarjoja ja leffoja. Kovin usein sellaisia ei ilmesty, varsinkaan jos tahtoo katsoa laadukasta viihdettä. Yksi poikkeus tähän sääntöön on HBO:n Suomessa esittämä Castle Rock -sarja.


Stephen Kingin hahmoihin ja tapahtumapaikkoihin perustuvan sarjan ensimmäinen kausi sisältää 10 kutkuttavaa jaksoa. Juonesta en nyt paljasta yhtikäs mitään, etten vaan spoilaa tapahtumia. Jokainen saa itse kurkkia ohjelman niin halutessaan. Yleensä katson ehkä jakson per viikko, mutta tällä kerralla koko hoito tuli ahmittua parissa päivässä. Pidin Castle Rockista ihan älyttömän paljon, ja aina jos joku kyselee suosituksia hyvästä kauhusarjasta, niin ehdotan tätä –  tosin usein aika laihoin seurauksin. Voi kunpa muutkin ihmiset ymmärtäisivät tämän selkäpiitä karmivan genren viehätyksen!

Bill Skarsgård ja Sissy Spacek loistivat mielestäni muita näyttelijöitä kirkkaammin. Se voi johtua siitä, että SE-leffa ja Carrie (1976) kuuluvat lemppareihini, ja niistähän rainoista nämä näyttelijät ovat ehkä parhaiten tunnettuja. Myös Melanie Lynskey hoiti hommansa hyvin, vaikka alussa vähän pelästyin, koska hän on minulle tuttu Rosen roolista komediassa Two and a Half Men. Usein "hauskoja" näyttelijöitä on vaikea ottaa tosissaan vakavina hahmoina, esimerkiksi Jim Carreyn tähdittämän  kauhuleffan katsominen ei minulta ehkä luonnistuisi.

Scifillä maustetusta kauhusarjasta on onneksi tulossa toinenkin kausi. Vähän mietityttää, millaista jatkoa tekijät saavat aikaan, mutta eiköhän luvassa ole taas korkealuokkaista jännitystä. Toivottavasti ensimmäisestä kaudesta tutut huippunäyttelijät jatkavat rooleissaan.

Onko kukaan muu katsonut Castle Rock -sarjaa?

Alla sarjan virallinen traileri:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti