keskiviikko 21. maaliskuuta 2018

Simit taskussani: The Sims Mobile

Muutama viikko sitten julkaistiin The Sims Mobile -peli. Vaikka mielestäni mobiilipelit ovat pyllystä, päätin kuitenkin kokeilla tätä uutuutta.


Hyllyjeni pohjilta löytyvät kaikki The Sims -sarjan osat. Joihinkin niistä minulla on monia lisäosia, toisiin taas vain muutama. En kuitenkaan ole mikään suuri kyseisen pelisarjan fani, vaikka tykkäänkin ajoittain elää elämääni virtuaalisesti Electronic Artsin luomassa maailmassa. The Sims- sarjan peleissä on mielestäni aina ollut se yksi ja sama vika: saadakseen miellyttävän pelikokemuksen on tuhlattava aivan hirveät määrät oikeaa rahaa. Sama pätee myös tähän mobiiliversioon.


Periaatteessahan peli on ilmainen. Kuka tahansa voi luoda Simin käyttämättä senttiäkään. Hahmon ulkonäköä voi muokata, hänelle voi ostaa vaatteita ja kotia pystyy sisustamaan. Kuitenkin jos haluaa ne hienoimmat vaatteet, huonekalut ja hiustyylit, on pistettävä rahaa haisemaan. Ostoksiin käytetään pelinsisäisiä valuuttoja, Simoleoneja ja SimCashia. Näitä toki pystyy keräämään tekemällä erilaisia tehtäviä, mutta se on todella hidasta, ja tietysti ne parhaimman näköiset tarvikkeet ovat niitä kalleimpia. On myös mahdollista katsoa noin 30 sekunnin pituisia mainoksia ansaitakseen parempia palkintoja. The Sims Mobile onkin tehty setelin kuvat silmissä kiiluen, sillä se haluaa pelaajan maksavan kaikesta kivasta. Käyttämättömät huonekalutkin hajoavat monta kertaa päivässä, ja niiden korjaamiseen on käytettävä Simoleoneja.


The Sims Mobile eroaa perinteisista The Sims -peleistä jonkin verran. Esimerkiksi hahmon perustarpeista kuten syömisestä ja peseytymisestä ei tarvitse huolehtia. Mobiiliversiossa Simeillä on käytettävänään 30 pistettä energiaa, ja melkein jokainen toiminto käyttää siitä palasen. Energiaa palautuu pikkuhiljaa ajan kanssa, ja sitä saa takaisin esimerkiksi nukkumalla tai käymällä vessassa. Kaiken elinvoiman saa takaisin syömällä muffinsin, joita saa tekemällä tehtäviä ja niitä on toki myös mahdollista ostaa oikealla rahalla. Päivät kuluvat töitä tehden, harrastuksien parissa ja ihmisten kanssa jutellen. Jos haluaa, on myös mahdollista mennä naimisiin ja hankkia lapsia. 


Muutaman kerran minun on tehnyt mieli tuhlata pari euroa saadakseni hienompia vaatteita. Olen kuitenkin pysynyt lujana, enkä ole käyttänyt rahojani tähänkään mobiilipeliin. Tästä johtuen tuskin tulen viettämään aikaani Simsien seurassa enää kovinkaan kauaa, sillä ilman oikean kahisevan käyttöä The Sims Mobile jää kovin keskinkertaiseksi kokemukseksi. 


Mitä mieltä sinä olet The Sims Mobile -pelistä?

PS. Joku on saattanutkin huomata, etten ole päivittänyt blogiani viikottain. Tämä johtuu siitä, että elämässäni tapahtuu kaikkia kivoja, ja vähemmän kivoja asioita. Aionkin tästä lähtien päivittää blogiani hieman epäsäännöllisesti, aina silloin kun minulla on jotakin järkevää sanottavaa. 


1 kommentti:

  1. Ehkä on parempi pysyä pc-Simsseissä, kolmonen on kyllä suosikkini vaikkakin lataa todella kauan peliä.

    VastaaPoista