keskiviikko 14. helmikuuta 2018

Mitä pelata yhdessä ystävien kanssa?

Ystävänpäivänä on tapana tehdä kaikkea ihanaa sen oman kultamussukan kanssa. Ensin laittaudutaan nätiksi, pannaan parhaat päälle ja mennään ulos romanttiselle illalliselle, ehkä jopa leffaankin. Kun viimein saavutaan kotiin, molempien mielet ovat kaikesta tästä esileikistä kovin kiihottuneita, ja on aika siirtyä illan pääaktiin, eli videopelien pelaamiseen yhdessä! Tässä muutamia esimerkkejä peleistä, joita voi pelata yksin, kaksin tai isommassakin ryhmässä.

  Kuumaa toimintaa: Borderlands, 1-4 pelaajaa

 

Jos kaivataan peliä, jossa juostaan pää kolmantena jalkana ympäriinsä ampuen kaikki vastaan tuleva, niin Borderlands -sarjan pelit ovat oiva valinta. Pelaajat valitsevat itselleen hahmon neljästä erilaisesta vaihtoehdosta, jolla jokaisella on omat erikoiskykynsä. Tarkoituksena on tehdä erilaisia tehtäviä keräten kokemuspisteitä, ja räiskiä ympäriinsä eliminoiden kaikki viholliset. Olemme mieheni kanssa pelanneet ensimmäistä Borderlandsia jonkin verran, mutta koska en oikeastaan välitä toimintapainotteisista peleistä tai edestakaisin juoksemisesta, niin en hirveästi innostunut tästä pelisarjasta. 

Syntistä roolipeliä: Divinity: Original Sin, 1-4 pelaajaa

 

Naistenlehdissä aina toitotetaan, kuinka erilaiset roolileikit piristävät parisuhdetta. Roolipeleillä on luultavasti samanlainen vaikutus, joten sopivia pelejä pariskunnille löytyy varmasti Divinity: Original Sin -sarjasta. Ensimmäisessä osassa pelaajia voi olla korkeintaan kaksi, ja molemmat hallitsevat omia avatarejaan. Koska taistelut pelissä ovat erittäin vaativia, seurueeseen voi ja kannattaakin ottaa mukaan kaksi kumppania, joita toinen tai molemmat pelaajista voivat ohjata. Kuten olen aikaisemmin jo kertonut, meillä on tämä peli pahasti kesken, koska taistelut ovat yksinkertaisesti niin vaikeita ja aikaa vieviä! Olisi kiva saada ensimmäinen osa päätökseen, jotta pääsisin hakkaamaan päätäni seinään toisen osan entistä vaikeampien kahakoiden kanssa. 

Selviydytään yhdessä: Don't Starve Together, 1+ pelaajaa

 

Omasta elämästä selviämisestä on tullut nykyään liian helppoa, joten ihmiset ovat innostuneet pelaamaan  erilaisia selviytymispelejä. Grafiikaltaan muista genren julkaisuista eroaa selvästi Don't Starve Together. Tarkoituksena on selvitä hengissä villin luonnon keskellä, vaarojen ja hirviöiden vaaniessa jokaisen nurkan takana. Päivisin elämä metsässä on helppoa ja rattoisaa, mutta pimeyden laskeutuessa on parasta rientää nuotion äärelle, tai synkkyys saattaa vallata mielesi. Don't Starve Together on yksi suosikeistani, mielenkiintoisen maailman tutkiminen on yleensä hauskaa ja rentouttavaa. 

 

Räjähtävää jännitystä: Keep Talking and Nobody Explodes, 2+ pelaajaa

 

Pommien purkaminen saattaa olla osalle tuttua, ainakin elokuvien kautta. Usein leffoissa näkee sankareiden miettivän kumpi johto kannattaa katkaista, keltainen vai punainen. Nyt jokainen meistä voi kokeilla tätä samaa omalla sohvallaan. Keep Talking and Nobody Explodes pelissä yksi henkilö on jumissa huoneessa, jossa on tikittävä aikapommi. Pommi on tietysti purettava ja apuun rientää kokenut asiantuntija, jonka tehtävänä on kertoa, kuinka räjähde tehdään vaarattomaksi. Jujuna tässä on se, että ekspertti ei näe pommia vaan pelaajien on tehtävä yhteistyötä, ja puhumalla selvitettävä mitä täytyy tehdä. Peliin saa ladattua Steamin Workshopin kautta suomenkielisen käännöksen ja myös asiantuntijan käyttämästä ohjekirjasta saa suomeksi kirjoitetun version. 

Kolmisin seikkailulla: Trine, 1-3 pelaajaa

 

Suomalaisen Frozenbyten pelit ovat aina niin kaunista katseltavaa, eikä Trine -sarja ole poikkeus. Pelihahmoksi valitaan yksi kolmesta vaihtoehdosta: Pontius on vahva ritari, Zoya ketterä varas ja Amadeus mahtava velho. Seikkailun aikana eteen tulla tupsahtaa monenlaisia esteitä ja pulmia, jotka täytyy selvittää käyttäen eri hahmojen erikoiskykyjä. Parhaimman kokemuksen saa kolmella pelaajalla, mutta Trineä voi pelata sujuvasti myös yksin. Tällöin ohjataan yhtä sankaria kerrallaan ja vaihdetaan pelihahmoa tarpeen mukaan. 

Kuuluuko pelien pelaaminen sinun ystävänpäivääsi? 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti