keskiviikko 3. tammikuuta 2018

Olipa kerran 2017

Uusi vuosi on jo hyvässä vauhdissa, mutta vielä on aikaa muistella viime vuotta. Tässä on siis minun versioni vuoden 2017 parhaimmista hetkistä.


Netflixistä tuli viime vuonna katseltua kaikenlaisia sarjoja ja elokuvia, joista osa oli hyviä ja osa ei niinkään. Mutta kaksi oli ylitse muiden: Stranger Things 2 ja Dark. Molemmat sarjat ovat hyvin samankaltaisia keskenään, ja ehkä juuri siksi tykkäänkin niistä. Darkin suhteen olin aluksi epäileväinen, sillä eihän saksalainen TV-sarja voi mitenkään olla hyvä, mutta onneksi sain yllättyä positiivisesti. Välillä sarjaa katsoessa tulee kuitenkin sellainen tunne, että moni asia on kopioitu suoraan Stranger Thingsistä, mutta ei se menoa kovin paljoa haittaa. Olen yrittänyt katsoa myös suosittua Black Mirror -sarjaa, mutta siihen en oikein ole päässyt sisään. Kahden ensimmäisen jakson katsomisen jälkeen oloni on ollut vähän "meh", vaikka sarjassa käsitellyt aiheet ovat olleet ihan mielenkiintoisia.

Nörttimäisissä tapahtumissa tuli viime vuonna käytyä enemmän kuin yleensä. Kolme suurinta tapahtumaa kalenterissani olivat Tracon, GameXpo ja Hämeen keskiaikafestivaali, joista mieluisin minulle oli keskiaikafestivaali. Traconissa minulla oli kyllä ihan hauskaa, mutta jos nyt ollaan rehellisiä, niin keskiaika kiinnostaa minua enemmän kuin anime ja manga. Muutenkin Traconissa oli ihan liikaa porukkaa minun makuuni, joten siellä oli hieman ahdistavaa seikkailla. GameXpo oli taas pettymys, koska siellä ei oikeastaan ollut mitään mielenkiintoista. 

Videopelien suhteen viime vuosi oli minulle vaisu. Kirjoitin aikaisemmin blogissa peleistä, joita odotin vuodelta 2017, mutta vain yksi niistä julkaistiin viime vuonna. Onneksi kaikki muut listallani olevista peleistä on tarkoitus julkaista tänä vuonna, ja sitten saan viimein laadukasta pelattavaa.
Suurin osa uusista peleistä, joita pelasin tänä vuonna olivat Nintendo Switchille. Suosikkejani olivat Sexy Brutale ja The Legend of Zelda: Breath of the Wild, joista jälkimmäistä en toki pelannut itse, vaan olin katsojana. 3DS peleistä suosikkini oli Story of Seasons: Trio of towns. PC:llä ainut isompi uusi peli oli Life Is Strange: Before the Storm, josta en ole vieläkään pelannut kuin ensimmäisen episodin. Tämä esiosa ei kyllä vedä ollenkaan vertoja alkuperäiselle pelille. 
Koska uusia minua kiinnostavia pelejä julkaistiin niin vähän, niin jouduin pelaamaan uudestaan vanhoja klassikoita, joista eniten peliaikaa saivat World of Warcraft, Fallout 4 ja Baldur's Gate 2: Enhanced Edition.

Elokuvissa käymisen suhteen olin viime vuonna erittäin laiska. Jos nyt oikein muistan, taisin nähdä vuonna 2017 vain kaksi uutuusleffaa, Loganin ja Star Wars: The Last jedin, jotka molemmat olivat hyviä. Minun kyllä piti käydä katsomassa muitakin elokuvia, mutta laiskuudelle ei yksinkertaisesti voi mitään. Vähän jäi harmittamaan se, etten nähnyt IT -leffaa, mutta se julkaistaan jo kohta blu-raynä ja voin korjata virheeni. 

Tykkään lukea kirjoja, mutta yleensä jos minulla on ylimääräistä aikaa käytettävänä, alan mieluummin pelaamaan jotakin videopeliä tai katselemaan sarjoja, kuin lukemaan kirjaa. Tämän takia sain vuonna 2017 luettua vain yhden kirjan kokonaan, ja tuo kirja oli Anna Kaijan Maan mahti, joka on ensimmäinen osa Kristallin lapset -fantasiasarjassa. Tykkäsin kirjasta, ja ehkäpä nyt tänä vuonna saan luettua sarjan toisen osan, Tulen tahdon. Olen myös aloittanut lukemaan toista kirjaa, joululahjaksi saamaani Christopher Dellin kirjoittamaa Noituus, magia ja okkultismi -teosta, joten lukemisen suhteen tämä vuosi näyttää jo nyt valoisammalta kuin viime vuosi. 

Hyvää uutta vuotta 2018, olkoon se täynnä pelejä, kirjoja ja muuta ihanan nörttimäistä!2 kommenttia:

 1. Hyvää uutta vuotta! Ja kiitos myös maininnasta. ^^

  Harmillista, että sinua kiinnostavia pelejä ilmestyi viime vuonna noin vähän, mutta toisaalta välillä on kiva palata niiden vanhojen suosikkienkin pariin. Jos uusia pelejä tulee ovista ja ikkunoista, ei niille hyville vanhemmille usein jää aikaa.

  Toivottavasti tänä vuonna ilmestyvät pelit maistuvat ja löydät myös kivoja tapahtumia, joissa käydä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on tälle vuodelle jo piiiitkä lista uusista peleistä, jotka on ihan pakko ostaa, joten pelien suhteen tästä vuodesta pitäisi tulla aivan mainio.

   Tapahtumien suhteen minusta olisi kiva, jos joku järjestäisi kesällä ulkoilma-conin, jossa olisi myös videopeli-aiheista tapahtumaa. Ulkona järjestettävässä tapahtumassa ei olisi niin ahdistava oleskella, vaikka siellä olisi paljon ihmisiä. En tosin tiedä, onnistuisiko conin järjestäminen ulkosalla.

   Poista