keskiviikko 31. tammikuuta 2018

Nainen ratissa - Mario Kart 8 Deluxe

Autolla ajaminen oikeassa elämässä ei ole lempipuuhiani, mutta videopeleissä ratin taakse hyppääminen ei tuota minulle sen suurempia vaikeuksia. Pelaan kuitenkin todella vähän ajopelejä, mutta silloin kun mieleni tekee ajaa rallia, on valintani Mario Kart 8 Deluxe.


Edellinen Mario Kart -peli mitä olen pelannut hieman enemmän, on vuonna 1996 julkaistu Mario Kart 64, jota pelasin ihka ensimmäisellä omalla pelikonsolillani, Nintendo 64:lla. Olin silloin nuorena mielestäni ihan hyvä rallikuski, mutta koska aikaa viime pelikerrasta on kulunut niin kauan, taitoni ovat hieman ruosteessa.

Mario Kart -pelit ovat muuttuneet vuosien saatossa parempaan suuntaan. Silloin kun minä olin nuori, niin pelattavia hahmoja oli vain muutama, ja kenttiäkään ei ollut kovin paljoa. Pelisarjan kahdeksannen osan deluxe -versiossa on sen sijaan 42 pelattavaa hahmoa, ja erilaisia kenttiä on monta kymmentä. Menee varmasti jonkin aikaa, ennen kuin opin kaikkien ratojen salaisuudet ja parhaat reitit. Ajoradat ovat keskenään erilaisia ja niissä on paljon hauskoja yksityiskohtia, mutta valitettavasti maisemista ei oikein ehdi nauttimaan, koska koko ajan pitää painattaa tuhatta ja sataa eteenpäin.


Ajettavan hahmon ja auton osineen voi valita monella tapaa. Suosituin tapa on varmasti se, että valitsee auton, renkaat ja liitimen niiden ajo-ominaisuuksien takia, ja kuskiksi valitaan painoltaan omaan pelityyliin sopiva hahmo. Tämä tapa on erittäin järkevä, mutta kuulostaa hieman tylsältä. Itse valitsen hahmon ja auton täysin ulkonäön perusteella. Kuskin täytyy olla söpö, nainen ja mieluiten prinsessa. Täydellinen vaihtoehto tähän on siis Cat Peach. Ajoneuvon taas täytyy olla sopiva prinsessalle, ja väriltään sen on oltava pinkki. Parhaiten nämä vaatimukset täyttää Badwagon tai Cat Cruiser. Pelin alussa ei ole käytettävissä kovin montaa suloista autoa, vaan ne on avattava keräämällä kolikoita, mikä on hieman turhauttavaa, sillä ajaisin varmasti paljon paremmin, jos allani olisi nätti kulkuneuvo.

Mario Kart 8 Deluxeen on lisätty aloittelijoiden ajamisesta helpompaa tekevä eräänlainen apuriantenni, joka auttaa kokematonta kuskia pysymään tiellä. Minulla tämä antenni oli vahingossa jäänyt päälle muutaman ensimmäisen ajokerran ajaksi, ja kruisaillessani ihmettelinkin, miksi pysyn niin hyvin tiellä, enkä lentele päin seiniä jokaisessa mutkassa. Isot pojat Fintendon Discordissa kuitenkin kertoivat minulle, että tätä apulaitetta ei kannata käyttää, joten laitoin sen pois päältä. Ilman apuriantennia ajaminen onkin paljon vaikeampaa, ja nyt törmäänkin taitavasti kaikkiin tielleni osuviin esteisiin.

Jos olet kuin minä, eikä sinulla ole paljoa ystäviä, tai ainakaan sellaisia jotka omistavat Switchin, niin Mario Kartia on myös mahdollista pelata verkossa tuntemattomien ihmisten kanssa. Paras puoli netissä tapahtuvassa moninpelissä on se, että siinä EI pysty kommunikoimaan muiden pelaajien kanssa. Tämä on hyvä siksi, että nyt kukaan ei voi tulla haukkumaan sinua ja kertomaan miten hirveän huonosti pelaat! Muiden kanssa pelaamiseen ei siis ole korkeaa kynnystä, eli sinne vaan muiden kanssa ajelemaan, vaikka et erottaisi kaasua jarrusta. 

Mario Kart 8 Deluxea voin suositella kaikille, myös sellaisille henkilöille, jotka eivät niin välitä ajopeleistä. Pelissä tarkoituksena on kuitenkin pitää hauskaa yksin tai yhdessä, ajotaidosta riippumatta.
 Kuka on vakiovalintasi pelihahmoksi Mario Kart -peleissä?


2 kommenttia:

 1. En tykkää yhtään että Nintendo teki tälläisen Deluxe version. Itse ostin silloin Wii U:lle tuon normiversion ja jo silloin oli se tunne että on tullut huijatuksi. Pelissä oli kyllä hahmoja, mutta monet oikeasti tärkeät hahmmot kuten Diddy, King Boo ja Bowser Jr. ei kuuluneet hahmo rosteriin. Sen sijaan Pink Golden Peach ja joka saakelin koopa veljes pelistä löytyi....

  Ihan tästä syystä en deluxe versiota osta, sillä tän olisi pitänyt olla enemmin vaikka vähän maksullinen DLC tuohon alkuperäiseen eikä kokonaan uusi peli. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan tuo ihan hyvä syy jättää tämä deluxe -versio ostamatta. Sillä WiiU:n versiolla pärjää aika pitkälle, tosin en tiedä, onko siellä verkkopelissä kuinka paljon porukkaa pelaamassa.

   Yksi syy deluxen ostoon oli se, että kaikilla muillakin tuntui olevan jo Mario Kart Switchille, eikä kukaan enää pelannut WiiUn peliä.

   Poista