keskiviikko 24. tammikuuta 2018

Cattails - Elämäni kissana

Suloiset kissimirrit ovat vallanneet kotimme, sydämemme ja nyt videopelimme. Esimerkiksi Steamistä löytyy kymmenittäin pelejä, joissa on mahdollista eläytyä kissan rooliin ja sukeltaa kissamaisen mielen syövereihin. Yksi näistä peleistä on Cattails. Mutta millaista on elämä kissana, vaaroja täynnä olevassa maailmassa?

Muistat vielä elämäsi onnellisimman päivän, aivan kuin se olisi ollut eilinen. Se pieni ihmistyttö valitsi juuri sinut kaikkien niiden suloisten kissanpentujen joukosta, ja vei kotiinsa. Uudessa kodissa elämäsi oli yhtä juhlaa, sait rakkautta ja lempeitä paijauksia enemmän kuin osasit unelmoida. Mutta valitettavasti kissanpennut kasvavat aikuisiksi. Et voi ymmärtää, miksi se iso ihminen suuttui sinulle ja heitti sinut siihen pyörillä kulkevaan, pörisevään metallihäkkiin ja vei pois metsän laidalle ja jätti sinne, aivan yksin. Odotit hetken, odotit toisen, mutta ihmisesi ei enää tullut takaisin. Olit hädissäsi, etkä tiennyt mitä tehdä, sillä eihän pieni sisäkissa pärjäisi isossa, pelottavassa maailmassa. Sillä hetkellä kuulit äänen puhuvan sinulle.


Cattails on amerikkalaisen pariskunnan Tyler ja Rebekah Thompsonin kehittämä videopeli, joka yhdistää simulaatiota ja roolipeliä. Alun perin Cattails alkoi harrastusprojektina, mutta myöhemmin pariskunta päätti viedä pelin Kickstarteriin, ja peli keräsikin siellä nopeasti melkein 40 000 dollaria ja näki päivänvalon joulukuussa 2017.

Kissamaisella elämällä ei ole kovin onnellinen alkutaipale, sillä pelin aluksi nuoren sisäkissan omistajat hylkäävät lemmikkinsä julmasti tien varteen. Avuksi saapuu mystinen kissa Coco, joka opettaa kokemattomalle mirrille hengissä selviämisen kannalta tärkeitä taitoja, kuten metsästämisen ja taistelemisen. Näiden oppiminen on hyvin helppoa, tosin pelin kontrollit ovat hieman hankalat, mutta niitä pystyy helposti muokkaamaan mieleisekseen. Parhaimman pelikokemuksen saadakseen kannattaa kuitenkin käyttää ohjainta, koska silloin liikkuminen ja taitojen käyttäminen on paljon sujuvampaa.


Tarkoituksena pelissä on elää kissan elämää, ja selvitä neljästä vuodenajasta joskus julmankin luonnon armoilla. Onneksi tätä ei tarvitse tehdä yksin, vaan kissimirrin tulee liittyä yhteen kolmesta kissojen yhteiskunnasta, joista kukin asuu omalla alueellaan. Ja jos vahingossa liikuskelee vieraan kolonian alueella, niin saattaa saada kimppuunsa vihaisia katteja. Taistelu pelissä tapahtuu painelemalla yhtä näppäintä, joten se ei ole kovin erikoista. Usein tappelut tuntuvat olevan epäreiluja yksi vastaan viisi tilanteita, jolloin on yleensä parasta juosta karkuun. Ja vaikka mukana taisteluun tulisi oman puolen taistelijoita, niin ne ovat yleensä melko heikkoja, ja kuolevat pikaisesti.


Aivan kuten monessa muussakin elämäsimulaatiossa, tässäkin on mahdollista rakastua ja perustaa perhe toisten mirrien kanssa. Pelistä löytyy yhdeksän sinkkua, joita voi liehitellä antamalla heille lahjoja, kuten eläinten raatoja tai marjoja. Kun viimein keksii, minkälaisista paketeista sydämensä valittu pitää, niin niitä täytyykin sitten antaa rakkaalle melkoinen kasa, koska reputaation saaminen on melko hidasta hommaa. Parisuhteen ollessa parhaimmillaan onkin sitten aika mennä naimisiin ja hommata kasoittain kissanpentuja.

Cattails muistuttaa hyvin paljon Stardew Valleyta. Melkein kaikki asiat, jotka löytyvät Stardew Valleysta, löytyvät myös tästä pelistä. Cattailsin vahvuutena on kuitenkin se, että siinä pelataan kissoilla. Ihmisethän rakastavat kissoja! On rentouttavaa pistää aivot narikkaan, tallustella ympäri metsiä ja niittyjä, yksinkertaisesti olla kissimirri ja tehdä mitä kissat tekevät. Valitettavasti siihenkin kyllästyy joskus, sillä pelissä kaikki päivän tuntuvat olevan samanlaisia.

Hyvät:
+ Kissamainen
+ Söpöt grafiikat
+ Vaihtuvat vuodenajat
+ Musiikit
+ Tuki ohjaimelle

Pahat:
- Toistaa itseään
- Taistelu
- Kontrollit vähän kankeat, mutta ovat muokattavissa
- Kevyeksi jäävä tarina

Arvosana: 3,5 / 5

Kehittäjä: Falcon Development
Julkaisja: Falcon Development
Alustat: PC
Kotisivu: Cattails

Kiitos arvostelukoodista / Thank you for the review key!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti