keskiviikko 13. joulukuuta 2017

Nörttien unelmalahjat

Mustikat kukkivat, vettä sataa kaatamalla ja halloween-kurpitsa on mädäntynyt parvekkeelle. Tämä ei voi tarkoittaa mitään muuta kuin sitä, että joulu on vihdoin täällä! Mutta mitä ihmettä voisi ostaa lahjaksi nörttimäiselle henkilölle? Tässä muutamia omia suosikkejani.

Mikähän olisi hyvä ostos henkilölle, joka pelaa World of Warcraftia ja tykkää kokkaamisesta? No virallinen WoWin keittokirja tietysti! Enää ei tarvitse tyytyä maagien loihtimiin kuiviin kekseihin, vaan voi itse kokata pelin maistuvimmat muonat. Reseptejä löytyy niin juomille kuin ruuillekin, ja mukana ovat kaikki klassikot, esimerkiksi Dragonbreath Chili ja Cherry Grog. Oikeasta maailmasta voi kuitenkin olla vaikea löytää joitakin raaka-aineita, mutta ne on korvattu marketeista helposti saatavilla tuotteilla. Ensi jouluna ei vieraille tarvitse tarjota niitä iänikuisia laatikoita, vaan heitä voi hemmotella Azerothin eksoottisilla herkuilla!

Blizzardin faneille on tarjolla muutakin mukavaa, sillä myynnissä on paljon pelin sisäisiä tavaroita. Overwatchin pelaaja olisi varmasti iloinen, jos hänen paketistaan löytyisi kasoittain loot boxeja! Niiden ostaminen on tietysti vähän uhkapeliä, sillä koskaan ei tiedä, mitä laatikoista paljastuu. WoWia pelaavalle voisi taas harkita ostavansa yhden tai useamman pelin monista ratsuista ja lemmikeistä. Koska peliaikaa ei ole koskaan liikaa, sekin olisi hyvä lisä pukinkonttiin. Henkilö, joka ei itse pelaa, saattaisi ehkä ajatella, että tällaiset pelinsisäiset ostokset ovat rahan tuhlausta, mutta pelaajalle ne ovat varmasti todella mieluisia. Ihan sama asia se on ylpeillä kanssapelaajilleen uudella kiiltävällä lohikäärmeellä, kuin esitellä uutta kelloaan työpaikalla.

Konsolipelaajatkin ansaitsevat jouluna vähän rakkautta. Laitteita on lukuisia, mutta monesta kodista löytyy tämän vuoden hittituote, Nintendo Switch. Ja koska suomalaiset ovat kuulemma rallikansaa, niin Mario Kart 8 Deluxe on varmasti usealle mieluisa hankinta. Mikäs sen hauskempaa kuin pienet kilpa-ajot joulupäivällisen jälkeen! Häviäjä joutuu tietysti tiskaamaan. 
Switchille on saatavilla kaikenlaisia lisälaitteita, mutta tärkeintä on tietysti omistaa hyvä ohjain. Joy-Conit ovat peruspelaamiseen ihan hyvät, mutta jos haluaa hienostella, on hankittava Nintendo Pro -peliohjain. Niitä on saatavilla erilaisia, mutta Xenoblade 2 Edition -ohjain saa sukat pyörimään fanien jalassa värinsä ja muotoilunsa takia. 

Peliaiheiset tuotteet ovat yleensä melko kalliita, mutta onneksi monen nörtin saa tehtyä onnelliseksi halvemmallakin. Leffaliput ovat oiva valinta, jos lahjojen keksiminen tuottaa päänvaivaa. Ne ovat yleensä voimassa monta kuukautta, joten lahjansaaja voi käyttää ne haluamanaan ajankohtana. Lähiaikoina onkin tulossa jatkoa muutamalla suositulle elokuvasarjalle, kuten Star Warsille ja Jurassic Worldille. Jos lahjaa ollaan kuitenkin ostamassa ihmiselle, joka ei tykkää käydä ulkona, vaan jää mieluummin kotisohvalle, on heillekin monia lahjavaihtoehtoja. Animefaneille voi ostaa vaikka premium-jäsenyyden Crunchyroll -suoratoistopalveluun, kun taas perinteisempien sarjojen ja leffojen ystävät saattaisivat olla innoissaan Netflixin lahjatilauksesta. 

Lahjoja on kiva antaa ja varsinkin saada. Pitää kuitenkin muistaa, ettei kaikilla ole varaa ostaa rakkailleen arvokkaita paketteja, vaikka kuinka haluaisi. Yritetään siis nauttia joulusta, eikä ahdistua liikaa lahjojen ostamisen takia.


Onko lahjat jo ostettu ja oliko niiden keksiminen vaikeaa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti