keskiviikko 6. joulukuuta 2017

Animal Crossing: Pocket Camp

Animal Crossing on monille tuttu pelisarja jo vuosien takaa. Nyt Isabelle ja muut rakastetut hahmot palaavat mobiilipelin muodossa. Tällä kertaa ei kuitenkaan johdeta kaupunkia, vaan pidetään huolta leirintäalueesta. Onko Pocket Camp kokeilemisen arvoinen, vai kannattaako mennä muualle telttailemaan?

En oikeastaan tykkää pelata mobiilipelejä, ja olisinkin mieluummin pelannut Animal Crossing: Pocket Camp -peliä 3DS:llä. Päätin kuitenkin antaa pelille mahdollisuuden, sillä se on ilmainen. Pelissä on toki mikromaksuja, joilla voi nopeuttaa pelin kulkua, mutta olen tehnyt aikoinani vakaan päätöksen, etten ikinä tule tuhlaamaan oikeaa valuuttaa mobiilipeliin. Päätökseni on pitänyt tähän asti, eikä Pocket Camp ole saanut minua edes harkitsemaan rahojeni sijoittamista peliin. Yritys on kyllä ollut kova, sillä ruudun yläreunassa vilkkuu koko ajan mainos, joka tarjoaa minulle vaikka mitä hienouksia muutamia kymmeniä euroja vastaan. 


Pocket Campin idea on sama, kuin aikaisemmissakin Animal Crossing -peleissä. Pelaajan tehtävänä on tutustua söpöihin eläimiin ja tehdä heihin niin suuri vaikutus, että he haluavat tulla vierailemaan pelaajan ylläpitämällä leirintäalueella. Eläinhahmot ovat kuitenkin vaativia, ja haluavat vastineeksi ystävyydestään erilaisia esineitä kuten esimerkiksi kaloja, perhosia tai päärynöitä. Pelin maailmassa on onneksi paljon erilaisia paikkoja, mistä näitä lahjuksia leiriläisiä varten löytää. Ja jos laiskuus iskee tai kala ei tartu syöttiin, voi tavaroita aina ostaa myös toisilta pelaajilta. 


Eläinhahmojen lisäksi pelin maailmassa tapaa toisia pelaajia. Heitä voi pyytää ystäviksi, ja jos he hyväksyvät pyynnön, niin heidän nimensä ilmestyvät ystävälistalle. Heidän kanssaan ei kuitenkaan pysty varsinaisesti kommunikoimaan mitenkään, paitsi antamalla kudoksen heidän leirilleen ja
pyytämällä heiltä apua tarpeen vaatiessa. Esimerkiksi päästäkseen kaivokseen louhimaan mineraaleja on maksettava 20 pelin sisäistä valuuttaa Leaf Ticketiä, tai kysyttävä apua viideltä ystävältä. Avun anominen on hieman hankalaa, sillä sitä pitää pyytää jokaiselta pelaajalta erikseen. Ja jos pyyntöihin ei vastata tietyn aikarajan sisällä, kaivoksen tarjoamat tuotteet resetoituvat ja koko prosessi alkaa taas alusta. Tätä tapahtuu melko usein, varsinkin jos ystävälistalla olevat henkilöt asuvat toisella puolella maapalloa.


Ennen pelin julkaisua ajattelin, että luultavasti jaksan pelata Pocket Campia ehkä sen pari viikkoa. Julkaisusta on kulunut nyt noin kaksi viikkoa, enkä enää pelaa peliä yhtä aktiivisesti kuin alussa. Minulla oli ihan hauskaa tavata vanhoja tuttuja hahmoja kuten Peanut, ja uusia tuttavuuksia kuten Chrissy, mutta valitettavasti peli toistaa itseään niin pahasti, ettei se enää jaksa kiinnostaa. Pelin kehittäjät ovat luvanneet lisätä peliin uusia hahmoja ja erilaisia tapahtumia, joten tulen varmasti palaamaan leirilleni, mutta vain väliaikaisesti. Mitäpä jos vain tehtäisiin uusi "oikea" Animal Crossing -peli, eikä pelleiltäisi tällaisten mobiili-höpsötysten kanssa. Tykkäätkö sinä pelata mobiilipelejä?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti