perjantai 27. lokakuuta 2017

Steamin Halloween-alesta kauhupelejä halvalla

Täysikuu paistaa pilvettömältä taivaalta. Istut yksin sohvalla katsomassa Janne Katajan juontamaa Napakymppiä. Herra X on juuri kertomassa kenet hän valitsee seurakseen matkalle, kun kuulet ulkoa pamauksen. Televisio sammuu ja pimeys laskeutuu asuntoosi. On aivan hiljaista ja pilkkopimeää. Yhtäkkiä tietokoneesi näyttö menee päälle ja valaisee huoneen. Huomaat näytöllä jotakin, mutta et saa selvää mitä siinä on. Menet lähemmäs näyttöä ja silloin huomaat sen. Kätesi hikoavat, hengityksesi muuttuu nopeammaksi, kiljut kuin pieni lapsi. Steamin Halloween-ale on alkanut.


Seuraavassa muutama kauhupeli, joita olen itse pelannut, tai katsonut vierestä, kun joku muu pelaa niitä. Kaikki pelit yhtä lukuun ottamatta ovat Steamissa myynnissä alennettuun hintaan.

Goetia on point and click -tyylinen kauhuseikkailu. Pelin päähenkilö on pieni tyttö Abigail, joka huomaakin olevansa kuollut. Hänen vanhempansa ja sisarensa ovat kadonneet, ja Abigailin tehtävänä onkin selvittää, mitä hänelle ja hänen perheelleen oikein tapahtui.
Suosittelen peliä kaikille goottimaisten mysteerien ystäville. Pelaajaa ei oikeastaan säikytellä, mutta pelin tunnelma on synkkä ja minulla ainakin oli koko ajan sellainen tunne, että kohta tapahtuu jotain kamalaa. Pelissä on paljon puzzleja, ja osa puzzleista oli minulle liian vaikeita, mutta se ei tarkoita sitä, että ne olisivat muillekin vaikeita. Minä nyt vaan satun olemaan melko huono ratkomaan puzzleja. Hinta Steamissa on 4,49 euroa.


Vampire: The Masquerade - Bloodlines on minun kaikkien aikojen suosikkini. Peli on toimintapainotteinen roolipeli, missä seikkaillaan nykypäivän synkässä Los Angelesissa. Tässä maailmassa kauhutarinoista tutut olennot, kuten ihmissudet ja demonit, elävät ihmisten keskuudessa heidän tietämättään. Peli on julkaistu vuonna 2004, ja sen grafiikat ovat hieman vanhentuneita, mutta silti peli on mielestäni parempi kuin moni nykypäivänä tehty peli. Pelissä on myös paljon bugeja, mutta ne saa helposti korjattua epävirallisilla patcheilla. Voisin kehua tätä peliä vaikka kuinka paljon, mutta kannattaa kokeilla peliä itse, jos vampyyrit ja muut yliluonnolliset olennot kiinnostavat. Hinta Steamissa on 4,99 euroa.


Fran Bow on myös yksi suosikeistani. Peli kertoo tytöstä nimeltään Fran, joka nähtyään vanhempiensa  hirvittävän kuoleman joutuu hoitoon lapsille tarkoitettuun mielisairaalaan. Fran päättää kuitenkin karata mielisairaalasta tätinsä ja kissansa Midnightin luokse. Tästä alkaa karmiva seikkailu, jota en ehkä suosittelisi ihan herkimmille.
Tässäkään pelissä pelaajaa ei säikytellä, vaan pelin kauhu on enemmänkin psykologista kauhua. Tunnelma on ahdistava ja pelissä esiintyvät olennot ovat eriskummallisia. Pelin vahvuuksia tarinan lisäksi onkin mielestäni kauniisti piirretty taide. Hinta on 4,49 euroa.


The Park on Secret World Legends -pelin maailmaan sijoittuva kauhuteemainen kävelysimulaattori. Pelissä pelataan äidillä, jonka lapsi on kadonnut suljettuun huvipuistoon. Äidin on tietysti mentävä suljettuun puistoon ja löydettävä lapsensa. Kaikki ei kuitenkaan ole sitä miltä se näyttää.
The Park on siis kävelysimulaattori. Siinä on muutama kohta, joissa pitää käyttää tiettyjä esineitä, mutta muuten vain kävellään ja seurataan äidin ja pojan tarinaa. Tässä pelissä pelaajaa säikytellään oikein kunnolla ja itse säikähdinkin pari kertaa tosi pahasti. Peli on melko lyhyt, enkä suosittelisi sitä ostettavaksi täydellä hinnalla, mutta alennettuna pelin hinta on juuri oikea. Hinta on 4,41 euroa.


DreadOut on aasialainen yliluonnollinen kauhupeli. Pelin päähenkilö on lukio-opiskelija Linda, joka luokkatovereineen jää loukkuun hylättyyn kylään. Loukkuun jäänet nuoret päättävät tutkia kylää ja huomaavat, että kaikki ei ole aivan kohdallaan. On Lindan tehtävänä pelastaa itsensä ja ystävänsä uhkaavalta pahuudelta.
Pelissä on erilaisia aasialaisia kummituksia ja muita otuksia, joista osan näkemiseen Linda tarvitsee kameraa tai älypuhelintaan. Kyseisiä apuvälineitä käytetään myös kummituksien pois hätistämiseen ja DreadOutissa ei varsinaisesti taistella ollenkaan. Mielestäni tämä peli on ihan älyttömän pelottava, joten jätin pelaamisen miehelleni, samalla kun itse seurasin pelin tapahtumia sohvalta. Peli on pakko-ostos aasialaisen kauhun ystäville. Hinta on 1,49 euroa.


Home Sweet Home on thaimaalainen selviytymiskauhupeli. Peli kertoo tarinan Timistä, jonka vaimo on kadonnut. Tim yrittää epätoivoisesti löytää vaimoaan, mutta päätyy aina paikkoihin, jotka ovat täynnä murhanhimoisia kummituksia. Tim ei kuitenkaan pysty taistelemaan kummituksia vastaan, vaan hänen on juostava niitä karkuun ja piilouduttava esimerkiksi kaappeihin.
Tämä peli ei valitettavasti ole alennuksessa, mutta halusin ottaa sen mukaan tähän postaukseen, koska se on mielestäni todella hyvä kauhupeli. Peli perustuu thaimaalaisiin myytteihin ja uskomuksiin ja on minusta hyvin pelottava. Liian pelottava, sanoisin, koska tämä on taas yksi niistä peleistä, mitä en itse uskalla pelata, vaan katson kun mieheni pelaa sitä. Ja jos ostat tämän pelin, muista vaihtaa thainkielinen ääninäyttely päälle, se tekee pelistä paljon uskottavamman. Pelin hinta on 16,99 euroa.


Uskallatko sinä pelata kauhupelejä?

2 kommenttia:

  1. Just ostin LIMBO/INSIDE -bundlen. Saa nähdä uskallanko niitäkään pelata... :--D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla taitaapi olla Limbo Steam-kirjastossa, kun sen sai joskus ilmaiseksi. En ole sitä ehtinyt vielä pelaamaan.

      Poista