keskiviikko 25. lokakuuta 2017

SoMe-ilmiö Nörtti: DragonSlayer666 + GameXpo arvonnan voittaja

Katselen todella harvoin suomalaisia sarjoja, koska ne eivät ole mielestäni hyviä. Päätin kuitenkin tehdä poikkeuksen Yle Areenassa olevan SoMe-ilmiöksi nousseen Nörtti: DragonSlayer666 sarjan suhteen. Olenhan itsekin nörtti, joten olin innoissani, kun sain mahdollisuuden kurkistaa toisen nörtin elämään.

Kuva: Jami Nurminen/Yle Kuvapalvelu

Nörtti: DragonSlayer666 kertoo intohimoisesta Counter Striken (CS) pelaajasta nimeltään DragonSlayer666. Hänen suurin haaveensa on päästä Jönköpingiin pelaamaan CS-turnaukseen. Matkalla suureksi E-urheilijaksi ilmenee kuitenkin muutamia ongelmia, joista esimerkkeinä tiimin puute ja tietokoneen väkivaltainen kuolema. Onneksi nörtti on kuitenkin kekseliäs ja hän onnistuu keräämään ympärilleen osaavan tiimin pelaajia ja ratkaisemaan muutkin ongelmansa, kuitenkin ehkä hieman epäilyttävin keinoin. Tiimin nimeksi annetaan TheAwesomeTeam ja yhdessä he ovat voittamattomia ja valmiita Jönköpingiin, mutta kuinkas sitten käykään?

Sarja on suunnattu teini-ikäisille katsojille ja näin "aikuisena" en saanut siitä irti kovinkaan paljoa. Vaikka sarjan päähenkilö on nörtti, ja sarjassa on paljon peliaiheisia juttuja, on sarjan pääpaino kuitenkin ihmissuhdedraamassa. Sarjassa ihastutaan ja biletetään, aivan kuten kaikissa muissakin nuorille suunnatuissa sarjoissa. Mikä on tietysti ihan normaalia, koska sellaistahan se elämä nuorena on. Kuitenkin toivoin, että sarja olisi ollut hieman erilainen ja tuonut enemmän esille nörttikulttuuria, mutta valitettavasti niin ei käynyt. Toivottavasti joku tekee joskus sarjan, jossa kerrotaan nuorille, että on ihan okei olla nörtti. 

Kaikkien sarjassa esiintyvien hahmojen nimet olivat heidän internetissä käyttämiään käyttäjänimiä, eikä heillä ollut "normaaleja" nimiä ollenkaan. Sarjasta löytyi esimerkiksi Megaman, Fetasalaatti ja Destroyer911. Oudointa oli se, että heitä kutsuttiin oikeassakin elämässä näillä käyttäjänimillä. Jopa opettajat kutsuivat päähenkilöä nimellä DragonSlayer666! Muuta oikeasti erikoista hahmoissa sitten ei olekaan. He ovat kuin nuorille suunnattujen sarjojen käsikirjasta; moni hahmoista on koulukiusattu, heillä on ongelmia kotona ja DragonSlayer666:n ihastus on se luokan kaunein tyttö, jota hän ei tule koskaan saamaan. Mukana on tietysti myös se urheilijapoika, joka saa kaikki naiset.

Oliko sarjassa sitten mielestäni mitään hyvää? Parasta sarjassa oli varmasti näyttely. Rooleihin oli valittu juuri täydellisen näköiset näyttelijät. Tällä tarkoitan sitä, että DragonSlayer666 oikeasti näytti nörtiltä, ja luokan nätein tyttö oli oikeasti kaunis. DragonSlayer666:n nähdessäni minulle tuli heti mieleen, että hänhän näyttää ihan juuri siltä stereotyyppiseltä nörtiltä, mistä kirjoitin aikaisemmin tältä näyttää nörtti postauksessani. Ja jos nyt unohdetaan ulkonäkö hetkeksi, niin sarjassa esiintyneet nuoret osasivat myös näytellä todella hyvin. Kaikki nuoret olivat mielestäni todella uskottavia rooleissaan.

Nörtti: DragonSlayer666 perustuu Aleksi Delikourasin tekemiin youtube-videoihin ja hänen kirjoittamiinsa Nörtti-kirjoihin. Sarja on nähtävissä ilmaiseksi Yle Areenassa.

Oletko sinä tutustunut DragonSlayer666 hahmoon kirjoissa tai netissä?

Kaksi lippua GameXpoon voitti christinea91. Liput on lähetetty voittajalle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti