keskiviikko 11. lokakuuta 2017

Lukemattomia mangoja

Viime aikoina minua ei ole kiinnostanut pelata videopelejä. Tai no, olen pelannut World of Warcraftia ehkä vähän liikaakiin, mutta en halua luokitella WoWia varsinaiseksi peliksi, koska se on ehkä mielestäni enemmänkin elämäntapa. Peli-ilon puutteen vuoksi olenkin kääntänyt katseeni kohti kirjahyllyä, ja silmiini osui muutama  mielenkiintoinen manga, joita en ole syystä tai toisesta saanut luettua.

Alice in Murderland

Aloitetaan A:sta. Alice in Murderland on yksi hyllystäni löytyvistä mangoista, joita en ole vielä lukenut. Ostin tämän mangan muutama vuosi sitten käydessämme Tampereen Fantasiapeleissä. Kiinnostuin mangasta, koska rakastan ihmemaan Liisaa kaikissa olomuodoissa. Tämä version Liisasta ei ehkä ole se perinteinen versio, mutta mukana pitäisi olla teekutsuja ja hulluutta! Olen aloittanut tämän mangan lukemisen ja taisin saada ensimmäisen luvun luettua, mutta jostakin kummallisesta syystä en koskaan saanut mangaa luettua loppuun.

Another on yksi monista marketista ostamistani mangoista. Minulla on melko hyvä käsitys, mitä tässä mangasarjassa tulee tapahtumaan, koska olen nähnyt animesarjan. En kuitenkaan voi tietää, ovatko manga ja anime kuinka samanlaisia. Tykkäsin animesta paljon, ja se onkin yksi TOP-10 animeista, mitä olen nähnyt. Haluaisin lukea koko mangasarjan, mutta taidan olla myöhässä. Minulla on sarjasta vain ensimmäinen osa, ja sarjan loput osat eivät taida olla enää myynnissä marketeissa. Voisin tietysti tilata puuttuvat osat netistä, mutta onko mangasarja oikeasti sen arvoinen, en tiedä ennen kuin luen ensimmäisen osan. 

Alice in Murderland ja Fragments of Horror

Mieheni lukee mangaa paljon enemmän kuin minä. Olemme kuitenkin kiinnostuneet aivan erilaisista aiheista, mutta joskus (hyvin harvoin) mieheni ostaa mangaa, jota minäkin haluaisin lukea. Yksi tälläisista harvinaisuuksista on Junji Iton piirtämä ja kirjoittama Fragments of Horror. Minua kiinnostaa tämä manga tietysti siksi, koska siinä on kauhua! Aikaisemmin olen Junji Iton töistä nähnyt Gyo-animen ja Uzumaki-elokuvan, yhtään hänen mangaansa en ole lukenut. Fragments of Horror vaikuttaa juuri sellaiselta mangalta mistä minä tykkäisin, vaikka pelkäänkin että se on minulle ehkä hieman liian outo. Mutta sekin selviäisi lukemalla kyseinen manga.

Viimeisin ostamani manga on Kore Yamazakin Velhon Morsian. Taisin lukea mangasta Anime-lehdestä ennen kuin se julkaistiin suomessa, ja kiinnostuin siitä heti. Ostin mangan ensimmäisen osan marketista viikoittaisella kauppareissullamme. Ja kuten niin monen muunkin mangan kanssa on käynyt, en ole saanut tätäkään mangaa luettua, vaikka oikeasti haluaisin. Minun onnekseni tästä mangasarjasta on tulossa animesarja, joten saan kokea tämän kauniin tarinan, eikä minun tarvitse tuskailla mangan lukemisen kanssa. Tämäkään sarja ei taida olla enää marketeissa myynnissä, joten meh. Parempi vain odottaa animea.

Velhon Morsian ja Another

Miksi mangan lukeminen sitten on minulle niin vaikeaa? Ensimmäiseksi tulee mieleen se, että olen tottunut lukemaan länsimaista sarjakuvaa. Minun pikkuisille aivoilleni on ihan liian vaikeaa lukea mangaa, koska sitä pitää lukea "väärinpäin"! Olen lukenut niin vähän mangaa, että mulle tuottaa kamalia vaikeuksia lukea mangan ruudut oikeassa järjestyksessä. Tarina vaikuttaa usein aika sekavalta, kun pompin ruutujen välillä ihan miten sattuu.
Toinen syy on se, että mieleistäni mangaa on tosi vaikea löytää mistään. Minusta olisi kiva ostaa mangaa ihan normaaleista marketeista, mutta marketeissa myytävä manga ei ole minulle mieluista, koska tykkään yleensä lukea kauhua, joka on suurimmaksi osaksi K-18. Internetistä saa tietysti, mutta minusta on kiva hiplailla ja selailla mangaa, ennen kuin ostan sen. 
Viimeisin syy on ehkä vähän tyhmä. Mangat ovat mustavalkoisia, niissä ei ole värejä! Olen visuaalinen ihminen, ja minun mielestäni kaikki näyttää paremmalta väritettynä. Värittäminen tietysti nostaisi mangojen hintaa, enkä tiedä haluaisiko kukaan muu kuin minä mangojaan värillisenä.

Onko sinulla hyllyssäsi kirjoja / pelejä, mitä haluaisit lukea / pelata, mutta et syystä tai toisesta saa luettua / pelattua niitä?
2 kommenttia:

 1. Minulla on aina kirjoja ja pelejä, joita haluaisin lukea/pelata, mutta lykkääntyvät, koska aikaa on rajallisesti. Yöpöydän alatasolla on vino pino lukemista odottavia kirjoja ja pelejä on nurkat pullollaan. Lisäksi työpöydällä on luettavien mangojen pino, jota käyn läpi aina, kun ehdin.

  Minun on nykyisin vaikea lukea länsimaista sarjakuvaa, koska olen lukenut niin pitkään mangaa. Eli sama ongelma kuin sinulla, mutta toisinpäin. :D Silmä on kai tottunut japanilaiseen taittoon.

  Tykkään mangan värisivuista, mutta en haluaisi maksaa pokkareista yhtään enempää. Hinnat tuntuvat aika kovilta jo nyt, varsinkin jos ostaa Suomesta. Viime aikoina olenkin tästä syystä tilannut mangani Book Depositorysta. Tosin jos mangaa halua hiplailla ennen ostopäätöstä, tuo ei ole siihen oikea paikka. x)

  Btw, näin aiheen vierestä. Olisi kiva lukea siitä, millä tavalla WoW on elämäntapa ja missä kaikessa se näkyy. Mitä WoWin pelaamisesta saa? Miten se on vaikuttanut sinuun ihmisenä ja pelaajana? Miksi juuri WoW? Tällaiset postaukset ovat minusta hurjan kiinnostavia. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Multakin löytyy mangojen lisäksi pelejä ja kirjoja, joita haluisin lukea/pelata, mut ei ole aikaa. Ja silti tulee ostettua uusia!

   WoWista aion kyllä kirjoittaa heti, kunhan saan vähän suunniteltua, että mistä aloittaa ja mitä kaikkea kirjoitella.

   Poista