keskiviikko 20. syyskuuta 2017

Ulkonäöllä on väliä videopeleissäkin

Peleissä itse pelaamisen lisäksi kivointa on mielestäni hahmonluonti. Ehkä se jotenkin muistuttaa minua lapsuuden Barbie-leikeistä, kun saa valita pelihahmolle ulkonäön ja omaa silmää miellyttävät vaatteet. On paljon syvällisempää pelata hahmolla, jonka on itse suunnitellut, kuin jo valmiiksi tehdyllä hahmolla. Ajattelinkin, että voisin tässä nyt esitellä teille muutamien pelihahmojeni ulkonäköä.

The Elder Scrolls V: Skyrim
Olen aloittanut Skyrimin uudelleen alusta jo niin monta kertaa, että olen seonnut laskuista. Tässä on kuitenkin tämänhetkinen hahmoni. Ennen tein hahmoni aina niin, että heillä ei ollut mitään virheitä kasvoissa, vaan he näyttivät täydellisiltä. Nyt olen kuitenkin oppinut laittamaan hahmojeni kasvoihin pieniä virheitä, kuten arpia. Arpien paikat on kuitenkin aina harkittuja, ja niiden pitää näyttää hyvältä.


The Sims 4
Seuraavaksi tapaamme Sims 4 hahmoni, Elizan. Koska Simsissä hahmo on pääosassa ja sitä saa muokattua hyvin, tein Elizasta omasta mielestäni täydellisen. Hänellä on pitkät tuuheat hiukset ja hänen ruumiinrakenteensa on juuri sellainen, kuin toivoisin itselläni olevan! Valitettavasti oman vartalon muokkaaminen ei ole oikeasssa elämässä yhtä helppoa kuin peleissä.


Stardew Valley
Farmilla työskentely on rankkaa, ja siellä ei ulkonäöllä ole niin väliä. Sain kuitenkin omasta mielestäni tehtyä Stardew Valley hahmostani riittävän söpön. Punaiset hiukset hahmoilla on aina hyvät ja rakastan saparoita. Kyllä tuon näköisenä on mukava pitää huolta lehmistä ja kanoista.


World of Warcraft
Wowissa minulla on aivan kamala määrä erilaisia hahmoja. Tässä kuvassa on kuitenkin rakas night elf rogueni, jolla pelaan kaikista eniten. Vaikka wowissa hahmoa ei pysty muokkaamaan kovinkaan paljoa, vastaani ei ole kuitenkaan tullut toista täysin samannäköistä hahmoa. Parasta tässä roguessa on saparot, hohtavat silmät ja goottimainen kasvomaalaus. Ja tietysti söpöt, pitkät korvat.


The Elder Scrolls Online
Tässä on Mina, minun Breton nightbladeni The Elder Scrolls Onlinessa. Tein tästä hahmosta taas ihan liian nätin, hänellä ei ole edes arpia kasvoissa. ESO on kuitenkin siitä kiva peli, että siinä hahmoaan pystyy muokkaamaan todella paljon, ehkä vähän liikaakin. En jaksanut muokata hahmoa kovinkaan paljoa, joten hän näyttää melkein samalta, kuin muutkin Bretonit.

Fallout 4
Uusimmassa Falloutissa hahmoaan pystyy muokkaamaan vaikka minkälaiseksi hirviöksi. Itse tein hahmostani kuitenkin ihan ihmisen näköisen, vaikka nyt kun katson tuota kuvaa, en ole tyytyväinen hahmoni ulkonäköön. Hän näyttää ihan siltä, että hän olisi vetänyt ihan liikaa Mentatseja ja muita huumeita, vaikka se ei ollut tarkoitukseni. Ehkä tuo mekko vähän lisää sitä mielikuvaa. Olen kuitenkin aloittanut Falloutin uudelleen alusta jo niin monta kertaa, että en jaksa enää tehdä uutta hahmoa. Onneksi noita kasvoja ei tarvitse katsella pelin aikana paljoa.


Secret World Legends
En ole pelannut Secret World Legendiä kovinkaan paljoa, mutta vanha hahmoni oli vielä tallessa. En pidä tämän hahmon ulkonäöstä. Tämän pelin hahmonluonti on mielestäni todella huono, hahmosta ei saa mitenkään tehtyä nätin näköistä. Vartalo on ihan hyvä, mutta kasvot ovat kuin variksenpelättimellä!Animal Crossing: New Leaf
Varokaa, yliannostus söpöyttä! Saanen esitellä, Piparilan pormestari! Pinkit hiukset, pinkki mekko ja pinkit kengät, niistä tuntee hyvän pormestarin. Joku nero saattaisikin tästä hahmosta päätellä, mikä onkaan lempivärini. Animal Crossingissa hahmo luodaan vastaamalla erilaisiin kysymyksiin, joten hahmon ulkonäköä ei oikeastaan voi päättää itse. Saatoin hieman huijata hahmoa luodessani, ja katsoin internetistä, mitä kysymyksiin pitää vastata saadakseni oikeanlaisen ulkonäön hahmolleni.


Minulle on hyvin tärkeää, miltä hahmoni peleissä näyttää. Oikeassa elämässä en ole näin pinnallinen, mutta peleissä jostain syystä olen. Pari kertaa olen luonut hahmon ja alkanut pelaamaan, mutta olen pian huomannut, että hahmon ulkonäkö ei miellyttänyt minua, ja jouduin tekemään uuden hahmon ja aloittamaan pelin alusta.

Onko sinulle pelihahmosi ulkonäkö tärkeä, ja millä perusteilla luot hahmosi ulkonäön?4 kommenttia:

 1. Pelaan todella vähän pelejä, joissa hahmon pääsee luomaan itse. Oblivionia kokeilin joskus, mutta siinä hahmosta tuli mielestäni aina ruma, vaikka kuinka yritti säätää (ehkä en vain osannut?).

  Viimeisimpänä tällaisena pelinä minulla on ollut Final Fantasy XIV, johon olen luonut itselleni punatukkaisen miqo'te-tytön (kissarotu). Suosin punaista tukkaa pelihahmoillani, ehkä siksi, että omakin tukka on punainen. Valitsen myös usein vihreät silmät, mutta jostain syystä olen mielistynyt eriparisilmiin, joten toinen voi olla sininenkin.

  Tykkään siitä, että oma pelihahmo on nätti. Ehkä se on vähän pinnallista, mutta toisaalta pelit ovat viihdettä ja visuaalinen silmäkarkki sattuu viihdyttämään minua enemmän kuin inhorealistisuus.

  Enimmäkseen kuitenkin pelailen sellaisia japanilaisia roolipelejä, joissa koko hahmokatras annetaan valmiina. Joissain peleissä on tosin mahdollisuus vaihtaa vaatteita ja asusteita, mutta useimmat ovat niin typeriä (esim. koiranpentu pään päällä), etten monestikaan jaksa vaivautua. Silmälasit tosin laitan monesti hahmolleni, jos kivat sellaiset on tarjolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En miekään Oblivionissa saanut hahmosta nättiä. Sitä hahmoa pystyi muokkaamaan tosi paljon, mutta hahmosta ei saanut monenkaan tunnin muokkaamisen jälkeen itseään miellyttävää.

   Mie luulin, että suurimmalla osalla min hahmoista on punaiset hiukset, mutta yllätyin, kun huomasinkin, että aika monella on mustat hiukset!

   Poista
 2. Rakastan oman hahmon luomista! Teen aina sellaisia omaa silmää miellyttäviä hahmoja. ;) Tärkeää on myös hahmon nimeäminen ja esim. Pokémonissa minulla on tavallaan sellainen oma "universumi" jossa eri pelien (Sapphire, Red, X, Black jne...) hahmot mielessäni ovat kohdanneet toisiaan ja osa jopa pariutuneet. Olen outo, tiedän... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle hahmon nimeäminen on tosi vaikeaa! Jossain online peleissä,(esim. WoW) mietin hahmon nimeä toooosi kauan, koska haluan kuitenkin harrastaa pelissä roolipelaamista, ja silloin nimi on tärkeä.
   Yksinpeleissä taas en mieti nimeä niin kovin tarkasti, kun ei sitä kukaan muu kuitenkaan näe.

   Poista