maanantai 4. syyskuuta 2017

Life is Strange: Before the Storm - Episode 1

Life is Strange: Before the Stormissa palaamme Oregoniin, Arcadia Bayn kuviteltuun kaupunkiin. Siellä tapaamme ensimmäisestä pelistä tutun Chloe Pricen. Chloe on tällä kertaa vasta 16-vuotias, mutta käytökseltään hän on jo aivan yhtä angstinen, kuin Life is Strangessa.
Peli alkaa siitä, kun Chloe osallistuu keskellä yötä järjestettävään konserttiin vanhassa myllyssä, kaukana sivistyksestä. Tämä ei varmasti tule yllätyksenä kenellekkään, mutta konsertissa Chloe joutuu terävän kielensä ansiosta ongelmiin. Onneksi Rachel Amber osuu yllättäen paikalle ja Chloe selviää tilanteesta säikähdyksellä. Tästä tapahtumasta alkaa kahden ahdistuneen, nuoren naisen ystävyys.


Pelillisesti Life is Strange: Before the Stormissa on vähemmän pelattavaa, kuin alkuperäisessä pelissä. Pelin aikana vietin suurimman osan ajastani seuraamalla tarinaa, ja kävelemällä paikasta A paikkaan B. Pelin kulkuun vaikuttavia valintoja oli mielestäni todella vähän, ja uutta Backtalk -toimintoa pystyi käyttämään vain muutamassa kohtaa. Muutenkin Chloen käyttämä Backtalk oli mielestäni vähän "meh" verrattuna ensimmäisen pelin ajan taaksepäin kelaamiseen. Toisaalta niissä kohdissa, missä Backtalkia pystyi käyttämään, en aina uskaltanut käyttää sitä, koska pelkäsin joutuvani pahaan pulaan. En tykkää olla kusipää peleissä.


Chloe Price. En siis tykännyt hänestä ensimmäisessä pelissä, enkä valitettavasti tykännyt hänestä tässäkään. Chloe on ihan kauhea teini, täynnä ahdistuneisuutta ja vihaa. Hän ihmettelee, miksi ihmiset eivät pidä hänestä, eikä hänellä ole ystäviä, mutta ehkä se syy siihen on juuri hänen paskamainen luonteensa! Yritin oikeasti tykätä Chloesta, ja muutamassa kohdassa hän vaikuttikin melkein inhimilliseltä, mutta äh, hän palasi aina siihen angstailuun.


Rachel Amber. Kaikki alkuperäisen pelin pelanneet tietävät, mitä hänelle tulee tapahtumaan. Joskus mietin, että olisiko ollut mukavempi pelata tätä peliä, jos en olisi tiennyt Rachelin kohtalosta. Luultavasti peli olisi silloin ollut jännempi. Nyt kun tietää mihin tämä kaikki lopulta johtaa, en oikein uskalla tykästyä Racheliin. Toisaalta, vaikka Rachel esittääkin ihmisille olevansa hyvä ja järkevä tyttö, hän on oikeasti hyvin samanlainen, kuin Chloe. Eli vihainen teini. Tuskin siis pitäisin tästäkään hahmosta kovin paljoa.


Kaikesta huolimatta tykkäsin pelistä paljon. Oli mahtavaa palata takaisin niihin samoihin maisemiin, missä tuli silloin joskus vietettyä  jännittäviä hetkiä Maxin seurassa. Before the Stormissa tapasin monia vanhoja tuttuja, esimerkiksi Victorian, Joycen ja Davidin. Aivan kuin olisin palannut takaisin kotiin monien vuosien poissaolon jälkeen. Arcadia Bay on se sama pikku kaupunki, mikä se oli ensimmäisessä pelissäkin.
Before the Stormin ensimmäinen episodi ei ehkä vielä yltänyt aivan Life is Strangen tasolle, mutta ensimmäisen episodin loppu antoi lupauksen siitä, että seuraavassa episodissa alkaa tapahtumaan odottamattomia asioita ja pelin teema muuttuu teinidraamasta yliluonnolliseen trilleriin.


Hyvät:
+ Musiikki
+ Maisemat
+ Tutut hahmot
+ Tarina
+ Nostalgia (Life is Strange <3)

Pahat:
- Chloe
- Ei paljoa pelattavaa
- Teiniangsti
- Olisi voinut olla pidempi

Arvosana 4/5
Mitäs mieltä sinä olit tästä pelistä? Chloe kyllä / ei ?

P.S. Kehittäjän Steam -postauksen mukaan seuraava episodi "Brave New World" julkaistaan 8-10 viikkoa ensimmäisen episodin julkaisun jälkeen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti