keskiviikko 13. syyskuuta 2017

Cosplayn taikaa Tampereen Traconissa

Viime viikonloppuna tuli käytyä elämäni ensimmäisessä conissa, Traconissa Tampereella. En ollut koskaan aikaisemmin uskaltanut mennä mihinkään coniin, koska luulin olevani liian vanha sellaisiin tapahtumiin. Ajattelin, että suurin osa conikävijöistä olisi paljastaviin asuihin pukeutuneita teini-ikäisiä, ja että tuntisin itseni vanhaksi mummoksi siellä heidän seurassaan. Yllätyin, kun huomasin, että Traconissa oli kaikenikäisiä kävijöitä. Oli siellä teinejä joo, mutta näin myös aikuisia ja yksi äiti-tytär-duo oli jopa pukeutunut yhteensopiviin cosplay asuihin! Tytär oli pukeutunut Kikiksi, Kikin lähettipalvelu -animesta, ja hänen äitinsä oli Kikin kissa. Suurinta osaa hahmoista en edes tunnistanut, sillä animen katsominen on jäänyt viime aikoina vähälle, ja videopeleistä pelaan vain muutamia suuren yleisön tuntemia pelejä. Eniten videopeliaiheisia cosseja oli mielestäni Overwatchista, näin ainakin pari Mercyä ja D.Vaa, ja jopa yhden Mein! Itse en ollut pukeutunut mihinkään cosplay asuun, koska ompeleminen ja askarteleminen ei ehkä ole vahvinta osaamistani. 

Kunniavieras Chris Huelsbeck


Ennen kuin saavuimme Tampereelle, minulla oli selkeä aikataulutettu lista asioista, mitä halusin tehdä ja nähdä Traconissa. Noh, asiat eivät tietenkään menneet ihan suunnitelmien mukaan. Olisin halunnut nähdä ohjelman, jonka aiheena oli saako aikuinen fanittaa. Ohjelma alkoi yhdeltä, mutta vaikka kuinka kiirehdimme, ehdimme sisään Tampere-taloon vasta lähempänä kahta. Joten nyt en ikinä saa tietää, saako aikuinen fanittaa. Minun oli myös tarkoitus käydä taidekujalla ostamassa Afenin kirjoittama kirja "Tulen tahto" omistuskirjoituksella, mutta koska aikataulumme meni ihan sekaisin, ja vietimme liian kauan aikaa vaeltaen ympäriinsä, ehdimme taidekujalle vasta vähän ennen sen sulkeutumista. Suurin osa tavaroista oli jo myyty ja myyjät olivat lähteneet nauttimaan Traconin tarjonnasta.


Traconin ohjelmatarjonta ei ehkä aivan ollut minun makuuni. Siellä oli muutama minua kiinnostava ohjelma, mutta jostain syystä ne oli melkein kaikki peruttu! Päädyimme sitten katsomaan mieheni fanittamaa kunniavierasta, Chris Huelsbeckia. Itselläni ei ollut hajuakaan, kuka kyseinen tyyppi oli, mutta mieheni ihailee häntä, ja on rahoittanut kaikki hänen albuminsa paitsi uusimman, koska hän ei ehtinyt. Huelsbeck puhui vähän yli tunnin, ja hänen juttujaan ja musiikkiaan oli ihan mielenkiintoista kuunnella, vaikka en ennestään ollut tutustunut häneen tai hänen tuotantoonsa. 
Erittäin simppeli pöytäroolipeli
Minulle Traconin ohjelmien kohokohta oli peliä pyynnöstä. Pääsin ensimmäistä kertaa elämässäni kokeilemaan pöytäroolipelin pelaamista. Roolipelit oli järjestetty niin, että ne kestivät noin 30-45 minuuttia, ja olivat erittäin aloittelijaystävällisiä. Ensiksi minua jännitti kamalasti osallistua roolipeliin, mutta uskaltauduin onneksi mukaan pelaamaan. Meitä oli neljä henkilöä pelaamassa ja gamemaster vei meidät seikkailulle pimeään luolaan, jossa kohtasimme erilaisia haasteita ja hirviöitä, ja löysimme luolan perältä jopa aarteen! Ryhmämme säilyi koko seikkailun ajan hengissä, mitä nyt osa otti vähän damagea. Innostuin roolipeleistä niin, että kotiin päästyäni tilasit omat nopat, ja nyt vain etsitään Kotkan seudulta sopivaa pöytäroolipeliporukkaa.


Elämäni ensimmäinen con oli melkoinen kokemus. En ole aivan varma, haluanko mennä ensi vuonna uudestaan Tampereelle Traconiin. En hirveästi viihdy paikoissa, missä on paljon porukkaa, ja Traconissahan oli aivan hurjasti ihmisiä. Toisaalta, ensi vuoden conin teemana on "KAUHU" ja minähän rakastan kauhua! Onneksi minulla on vuosi aikaa miettiä coniin menoa, ja mahdollista cosplay asua.


Tässä muutamia neuvoja minulle ja muille aloittelijoille seuraavaa conia varten (perustuu tositapahtumiin):

1. Conissa on paljon porukkaa, joten siellä on hyvin kuuma. Älä laita villatakkia päälle. 
2. Hurjan ihmismäärän vuoksi tulet kohtaamaan paljon jonottamista. Varaa paljon aikaa ja kärsivällisyyttä ja kysy ihmisiltä, mihin he jonottavat, ettet mene väärään jonoon.
3. Ota mukaan käteistä, koska kaikissa paikoissa ei ole korttimaksumahdollisuutta. Joskus myös lähin pankkiautomaatti voi olla epäkunnossa.
4. Laita hyvät kengät jalkaan, conissa tulee käveltyä paljon. Ole myös varovainen rappusissa, ettet kaadu ja satuta itseäsi.
5. Jos näet kauniin cosplay asun, uskalla kysyä henkilöltä, saatko ottaa hänestä kuvan. Muuten jäät ilman kuvia mahtavista asuista. 

Olikos sulla kivaa Traconissa ja mihin coniin suuntaat seuraavaksi?

Mihin nää kaikki jonottaa?!
Pelihuone4 kommenttia:

 1. Minua jäi ikuisesti harmittamaan kun en kehdannut Ropeconissa kysyä yhteiskuvaa yhdeltä pikkupojalta, jolla oli superhieno Rocket Raccoon cossi! Itse olin silloin Star-Lord niin siitä olisi tullut niin hieno yhteiskuva! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mie taas olisin Traconissa halunnut kuvaan Mein kanssa, mut en mitenkään uskaltanut kysyä!

   Poista
 2. Muutama kaveri ois kiinnostunut pöytäroolipeleist (tai Discordin kautta varmaan pitää höpistä) miun lisäksi, mut kukaan ei ole semmoisia harrastanut aikaisemmin niin aloitus on suht hankalaa. :D Paljon ihmisiä tuolla! :O

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu Traconissa oli tosi paljon porukkaa, minua alkoi vähän ahdistamaan se väenpaljous!
   Mulla on taas hyvä, kun min mies on pelannut nuorempana pöytäroolipelejä, niin se voi opettaa minua pelaamaan. En usko, että se on kovin vaikeaa, rohkeasti vaan kokeilemaan.

   Poista