maanantai 31. heinäkuuta 2017

Pelejä tytöille - EI POJILLE!

Seikkailemalla internetin ihmemaassa voi löytää mielenkiintoisia ja ehkä hieman erikoisia asioita. Tämänkertaisen tutkimusmatkani aiheena olivat selaimessa pelattavat pelit, jotka ovat suunnattu erityisesti tytöille. Ja niitähän löytyi todella paljon. Osa peleistä on mukavia pikkupelejä, kun osa taas aiheutti minulle WTF-tunteen. Kerronkin nyt näiden pelien avulla pienen tarinan, jonka pääosassa on kuvitteellinen tyttö nimeltään Sandra.

Geek Girl Game
On maanantaiaamu ja Sandra on juuri herännyt. Hänellä on tänään tiedossa erityinen päivä, koska hänen uusi poikaystävänsä Viljo on tulossa hänen luokseen illalliselle. Parasta alkaa siis jo valmistella iltaa varten pukeutumalla kauniisiin vaatteisiin.
Löysin netistä todella paljon erilaisia pukeutumispelejä, mutta valitsin tähän tämän anime aiheisen pelin. Tässä pelissä on tarkoituksena pukea tytölle vaatteet ja muutenkin muokata hänen ulkonäköään, esimerkiksi valitsemalla hiustyyli ja väri. Pukeutumispelit olivat mielestäni ihan kivoja, ja ne olivat sieltä normaalimmasta päästä tytöille tarkoitetuista peleistä.Anna Nose Check-Up
Sandra on hyvin tarkka ulkonäöstään. Hän haluaa aina näyttää hyvältä, ja pienetkin yksityiskohdat merkitsevät hänelle hyvin paljon, joten myös nenän on oltava kunnossa treffejä varten. Olisi hyvin noloa, jos kesken romanttisen illallisen nenästä sojottaisi rumia karvoja tai valuisi räkää.
Nenänpuhdistuspeli. Kyllä. En nyt ole ihan varma, miksi kukaan tyttö, tai edes poika, haluaisi pelata peliä, missä puhdistetaan nenä! Mutta tässä sellainen peli nyt on. No, ehkä pelistä oppii, miten pitää huolta omasta nenästään.Clean Up My Fridge
Voi, kun Sandra näyttää nyt kauniilta, Viljo osaa varmasti arvostaa kaikkea sitä työtä, minkä Sandra on tehnyt ulkonäkönsä vuoksi. Viljon saapumiseen on kuitenkin vain pari tuntia ja Sandralla alkaa tulla jo kiire. Ruokaa pitäisi alkaa jo valmistamaan, mutta hyhhyi, jääkaappi on aivan törkyinen. Sandralla ei ole muuta vaihtoehtoa, kuin pikaisesti siivota jääkaappi.
Siivouspelejäkin löysin paljon, koska tytöthän tykkää siivoamisesta. Vaikka pelin aihe onkin vähän tylsä, tässä pelissä oli itse asiassa ehkä eniten pelattavaa, kun vertaa tätä muihin tyttöjen peleihin. Jääkaapinsiivouspeli oli eräänlainen Hidden Object puzzle peli, missä jääkaapista piti poistaa roskat ja laittaa purkit oikeille paikoilleen. Ja en nyt tiedä, oliko vika minussa vai pelissä, mutta en päässyt tätä peliä läpi!NY Style Pepperoni Pizza
Viljo on täällä minä hetkenä tahansa! Sandran on siis aika alkaa valmistamaan herkullista illallista. Hänellä oli mielessään monia maistuvia vaihtoehtoja, mitä hän olisi voinut tarjota Viljolle, mutta Sandra päätyi kuitenkin kokkaamaan pizzaa, koska se oli helppoa ja nopeaa.
Aivan kuten siivouspelejä, niin kokkauspelejäkin oli todella paljon. Naisen paikkahan on keittiössä, joten on hyvä jo pienestä tytöstä alkaen tottua siihen ja opetella kokkaamaan erilaisia ruokalajeja. Oli valittavana pelejä, joissa kokattiin tacoja, paistettua kanaa, kakkuja ja hampurilaisia. Kaikki maailman keittiöt olivat edustettuina. Suurimmassa osaa kokkauspeleistä ensin pilkottiin ruokaan tulevat ainekset ja sitten ne vain heitettiin kattilaan ja ruoka oli valmista!Princess School Kissing game
Illallisen jälkeen rakastunut pariskunta päätti lähteä pienelle kävelylle läheisen yliopiston ympärillä sijaitsevaan puistoon. Tunnelma oli romanttinen ja pariskunta kuiskutteli romanttisia lauseita toistensa korviin. He saapuivat puiston ainoan penkin luo, ja halusivat istuutua siihen pussailemaan, mutta valitettavasti penkki oli varattu. Penkillä istui Viljon entinen tyttöystävä Riitta, joka katseli onnellista pariskuntaa vihaisesti. Voi ei, missä he nyt viettäisivät kahdenkeskeistä suuteluaikaa?! He eivät enää jaksaneet etsiä sopivaa paikkaa, vaan päättivät jäädä siihen pussailemaan ja toivoivat, että Riitta ei huomaisi. Voi kunpa tämä ilta ei loppuisi koskaan, toivoi Sandra.
Jee, pussailua! Melkein kaikissa pussailupeleissä mitä löysin, oli sama idea. Niissä piti pussailla pojan kanssa niin, ettei vieressä oleva henkilö huomannut pusuja. Jos joku huomasi pariskunnan pussaavan, se oli game over!Ariel Pregnant Emergency
Tuosta taianomaisesta illasta on nyt kulunut melkein yhdeksän kuukautta. Sandra ja Viljo ovat muuttaneet yhteiseen kotiin ja Sandra odottaa pariskunnan ensimmäistä lasta. Valitettavasti eräänä iltana, kun Sandra oli maalaamassa lastenhuonetta, hänellä kävi pieni onnettomuus ja hän joutui sairaalaan. Onneksi sairaalan henkilökunta oli osaavaa ja Sandra parantui vammoistaan parissa päivässä. 
Siis mitä ihmettä pienelle merenneidolle on tapahtunut tässä pelissä? Ensinnäkin, hän on raskaana! Eihän Ariel voi olla raskaana, hänhän on Disneyn prinsessa ja itsekin vielä lapsi. Toiseksi hän on mustelmilla ja pitkin hänen vartaloaan on joitakin ihmeellisiä pinkkejä juttuja, mistä en oikein erota mitä ne ovat. Tämä peli aiheutti minussa ehkä sen suurimman WTF-tunteen. Pelin tarkoituksena on putsata Ariel ja parantaa hänen haavansa ja mustelmansa.Elsa's Zombie Baby Game
Vihdoin Sandran ja Viljon vauva on syntynyt! Tiistai aamuna kello 5 Sandra synnytti komean poikalapsen. Lääkärit kuitenkin huomasivat, että vaikka poika olikin muuten täysin terve, hänen ulkonäössä oli pieniä kauneusvirheitä, jotka oli parempi korjata heti! Leikkauksen jälkeen pienet virheet olivat poissa ja lapsi oli täydellisen näköinen, aivan kuten hänen vanhempansa!
Mitä tähän nyt voi sanoa. Disneyn prinsessa Elsa saa lapsen, mutta paha haltijatar muuttaa lapsen kamalaksi zombieksi, ja pelaajan on putsattava lapsi, parannettava hänen ihonsa ja poistettava ylimääräisiä raajoja ja päähän kasvanut sarvi. Tästä tytöt siis tykkäävät.Näitä ihmeellisiä tyttöjen pelejä olisi ollut vielä paljon lisää. Sivustoilla oli varmasti satoja, ellei tuhansia, tytöille tarkoitettuja pelejä. Suuressa osassa peleistä päätähtenä oli käytetty Disneyn prinsessoja, varmasti siksi, että pienet tytöt tykkäävät heistä ja haluavat pelata pelejä joissa on heidän suosikki prinsessansa. En kyllä usko, että Disneyltä on kysytty lupaa näihin peleihin.
Nämä pelien aiheet pistivät minut miettimään, että olinkohan jotenkin erilainen lapsi, kun en unelmoinut siivoamisesta, kokkaamisesta ja zombie-lasten synnyttämisestä. No, siitä nyt on aikaa kun olin lapsi, ehkä tytöt nykyään tykkäävät tällaisista asioista.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti