perjantai 23. kesäkuuta 2017

Steam Summer Sale on täällä taas!

Ah, vihdoin ja viimein se on täällä, tuo keskikesän juhla, jota on odotettu viime joulusta asti. Puhun siis tietenkin Steamin Kesä-alesta! On taas aika ostaa pelikirjastoon kymmenittäin turhia pelejä, joita ei tule koskaan pelattua. Tällä kertaa ajattelin kuitenkin olla kärsivällinen, ja miettiä tarkasti, mitä pelejä aion ostaa Steamin Summer Salesta.

Dishonored 2
Tästä pelistä olen haaveillut jo pitkään, ja nyt on mielestäni oikea aika ostaa se. Olen pelannut ensimmäistä Dishonoredia jonkin verran, mutta en kuitenkaan kokonaan. Tykkäsin pelin steampunkmaisesta maailmasta ja tarinasta. Valitettavasti olin kovin huono pelaaja; yritin aina suorittaa kaikki tehtävät tappamatta ketään, mutta jostakin syystä jätin jälkeeni kasan ruumiita. No, pitää toivoa, että Dishonored 2 sujuisi minulta paremmin. Peli maksaa 19,99 euroa.

Detention                                                                        
Detention on 1960-luvun Taiwaniin sijoittuva 2D point and click kauhuseikkailu. Innostuin tästä pelistä jo jonkin aikaa sitten, koska se muistutti minua lempipelistäni, The Cat Ladystä, harmaansävyisen maailmansa takia. Oman kiehtovan lisänsä peliin tuo taiwanilainen ja kiinalainen kulttuuri ja mytologia, joita harvemmin käytetään peleissä. Peli on saanut Steamissa erittäin hyvät arvostelut ja se on ostettavissa 8,03 eurolla. 

Seuraavaksi onkin aika siirtä norjalaiseen mytologiaan. Frostrune on perinteinen point and click seikkailupeli, joka sijoittuu viikinkien ajan Norjaan. Pelin tekijät ovat intohimoisia historianörttejä, ja pelin luvataan olevan historiallisesti paikkaansapitävä. Pelin maailma on käsinmaalattu ja se on erittäin kaunista katseltavaa. Pelin hinta on 5,99 euroa.

Steamin toivelistallani on näiden pelien ostamisen jälkeen vielä kymmeniä pelejä alennuksessa. Mutta yritän parhaani mukaan olla ostamatta enää muita pelejä, koska en kuitenkaan ehdi pelaamaan niitä kaikkia.

Lopuksi vielä muutama 2D seikkailupeli, mitkä minä omistan jo, mutta haluan suositella muille seikkailupeleistä kiinnostuneille:

The Cat Lady - Kauhua, erittäin synkkä ja ahdistava seikkailu 3,05 €
Downfall -  Lisää kauhua Cat Ladyn tekijöiltä, ihan yhtä synkkä 4,41 €
Shardlight - Ydintuhon jälkeiseen maailmaan sijoittuva seikkailu 3,74 €
Fran Bow - Kauhuseikkailu, jonka pääosassa on mielisairauden kanssa taisteleva nuori tyttö 5,99 €
Kathy Rain - 90-luvulle sijoittuva salapoliisi mysteeri 3,44 €
The Blackwell Legacy - Meedio ja kummitus tutkivat outoja tapahtumia New Yorkissa 1,12 €

Entäs te, meinaatteko ostaa kasoittain pelejä Steamin alesta, vai yritättekö olla ostamatta mitään?

6 kommenttia:

 1. Vähän kuumottelisi Final Fantasy IX, mutta olen tosi laiska pelaamaan koneella, joten ei sen ostamisessa varmaan kauheasti järkeä ole. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan hyvin FF9 toimii PCllä, kunhan on ohjain millä pelata(esim. xbox360 ohjain). Tosin jos laiskuus pelata PCllä on niin ylivoimainen, ei sille voi mitään. :D

   Poista
  2. Mie en oo ikinä pelannut yhtäkään Final Fantasya. Mut jotenkin minun mielestä Final Fantasyjen pelaaminen kuuluu pelaajan yleissivistykseen, että pitäisi varmaan kokeilla jotakin Final Fantasy peliä. En vain tiedä mistä aloittaa, kun niitäkin pelejä on niin paljon.

   Poista
 2. Pahus sen nykypelaajan yleisimmän ongelman kanssa: liian paljon pelattavaa, liian vähän aikaa :D Dishonored 2 taitaa jäädä vielä virtuaalikaupan hyllyyn, kun ensimmäinen osa on vielä pahasti vaiheessa. Cat Lady, Kathy Rainiin ja Fran Bowiin en ole vielä koskenutkaan, vaikka hankin nuo aiemmin, kun olin kuullut niiden olevan hyviä. Nyt kun tuossa huomisen jälkeen alkaa (taas) kahden viikon loma, niin voisi ottaa urakaksi pelata edes pari noista peleistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin on siis toi Dishonored 1 vielä pahasti kesken, mutta oli pakko ostaa se kakkonen valmiiksi, kun halvalla sai!

   Mie kyllä suosittelen lämpimästä tuon seikkailupeli kolmikon pelaamista, ne on kaikki tosi hyviä pelejä. Kathy Rain ei ehkä ole ihan niin mahtava kuin nuo kaksi muuta, mutta kyllä sekin kannattaa pelata. Kiva, että joku muukin pelaa noita 2D seikkailupelejä!

   Poista
  2. Onneksi on vielä aikaa muuttaa mieli ja ostaa sitten viime hetkellä kuitenkin tuo Dishonored 2, silleen aika monesti käy :D Mutta joo 2D-seikkailupelit on ihan huippuja. Etenkin 90-luvulla tuli pelattua kaikenlaisia Sierran ja Lucasin pelejä ja onneksi nykyään muutkin firmat tekevät samanlaisia. Joku aika tuli aloitettua Sierran Conquest of the Longbowia, pitäisi senkin tässä rykäistä vielä loppuun asti :)

   Poista