torstai 1. kesäkuuta 2017

Sorcery! - Kirjasta peliksi

Ensimmäisen osan kartta
Onko se kirja? Onko se peli? Voin kertoa sinulle, että se on interaktiivinen pelikirja, joka perustuu Steve Jacksonin 1983 julkaisemaan Sorcery! pelikirja sarjaan. Kirjoissa luetaan (doh!) tarinaa ja tehdään valintoja, jotka ohjaavat tarinan kulkua. Oi miten ihanaa! Kirja, jonka tapahtumiin voit itse vaikuttaa. Mikä voisi olla parempaa? No, tietysti videopeli.

Kuulin tästä pelistä avomieheltäni, hän oli nähnyt joidenkin henkilöiden pelaavan sitä Youtubessa.  Peli vaikutti kovin mielenkiintoiselta, joten päätin ostaa sen. Ensimmäinen ja toinen osa myydään Steamissa yhdessä paketissa, jolle hintaa tulee 9,99 euroa, eli ei paha hinta ollenkaan. Pelin kaksi muuta osaa ovat 9,99 euroa kappale. Steamin lisäksi peli on saatavilla androidille ja iOSille. Pelin seuraava osa jatkaa aina suoraan siitä, mihin edellinen osa päättyi. Eli pelit on pelattava oikeassa järjestyksessä.

Valintoja, valintoja!
Pelin alussa pelaaja saa valita, pelaako mies vai naishahmolla. Tapahtumien kannalta tällä valinnalla ei ole merkitystä, mutta itse tykkään peleissä yleensä pelata naishahmoilla. Hahmon valinnan jälkeen on aika aloittaa hurja seikkailu kohti tuntematonta.
Pelin tarinan pätkät ovat kivasti lyhyinä "palasina", joten niiden lukeminen ei ole kovin vaivalloista. Mutta jos et ollenkaan tykkää lukea tai lukeminen aiheuttaa sinulle pahoja fyysisiä oireita, tämä ei ole peli sinulle. Tarinan pätkien jälkeen on  valintojen aika, ja tässä pelissä valinnoilla on suuri merkitys. Jos päätät vaikka mennä tutkimaan pimeää luolaa, etkä kävellä sen ohitse, saatat kohdata luolassa kohtalosi. Ja se kohtalo saattaa olla aarrearkku täynnä kultaa tai verenhimoinen jättiläinen. Jos kuolema kolkuttaa ovellesi, älä kuitenkaan pelästy, sillä pelissä pystyy kelaamaan aikaa taaksepäin.

Taistelut ovat yksinkertaisia
Joskus kaikista tilanteista ei selviä puhumalla, ja on aika ottaa esiin miekka tai taikakirja. Pelissä taistelu on vuoropohjaista ja melko helppoa. Taistelun aikana pitää lukea tarinaa ja tulkita sitä oikein, että tietää millä voimakkuudella hyökkää vihollista vastaan. Miekalla sohiminen on kuitenkin aika rankkaa puuhaa, ja kuluttaa pelaajan stamina pisteitä. On siis parasta tulkita vihollista oikein, ettei kuluta liikaa staminaa. Jos taistelu menee mielestäsi huonosti, voit kuitenkin yrittää uudestaan ja yhä uudestaan, jos vaikka toisella tai kolmannella kertaa menisi paremmin.
Loitsut luodaan kolmesta kirjaimesta
Taikojen käyttäminen on myös todella simppeliä. Tarvitsee vain muodostaa kolmikirjaiminen loitsu. Loitsuja pelissä on monta kymmentä, mutta onneksi niitä ei tarvitse muistaa ulkoa. Joitakin loitsuja varten tarvitaan kuitenkin erilaisia esineitä, joita kerätään matkan varrelta.

Sorceryn uudelleen peluu arvo on mielestäni hyvä. Pelissä on niin paljon valintoja, ja sen voi pelata läpi usealla eri tavalla. Ensimmäisen osan lopussa oli mielestäni kuitenkin vain yksi oikea tapa tehdä valinnat, ja jos valitsit väärin, kuolit.
Suosittelen peliä kaikille, jotka tykkäävät lukea fantasiakirjoja. Peli sopii myös mielestäni niille, jotka eivät syystä tai toisesta tykkää videopeleistä. Sorceryssa mielestäni kuitenkin luetaan ja tehdään valintoja enemmän, kuin "pelataan".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti