maanantai 19. kesäkuuta 2017

Liian vanha nörtiksi?

Nuorempana olin erittäin ujo, ja halusin kulkea massan mukana. Yritin niin kovasti olla kuin muut, enkä halunnut erottua joukosta. Olin jo nuoruudessani kiinnostunut nörttimäisistä asioista, ehkä eniten peleistä. Mutta enhän minä voinut paljastaa sitä muille, koska tuskin ketään teini-ikäistä tyttöä olisi kiinnostanut pelata videopelejä kanssani.
Nykyään olen kyllä vieläkin melko ujo, vaikkakaan en niin ujo kuin nuorena tyttönä. Mutta vasta aikuisiällä olen uskaltanut alkaa olemaan oma itseni. Uskallan vihdoin myöntää itselleni ja muille olevani nörtti. Valitettavasti ymmärsin kuka olen kovin myöhään - olen jo 32-vuotias.


Tunnen olevani aivan liian vanha nörtiksi. Yhteiskunnan mielestä tämän ikäisten naisten ei pitäisi käyttäytyä näin. Kun nainen on yli 30-vuotias, hänellä tulisi olla 2 lasta, avioliitto, omakotitalo, asuntolaina ja koira. Mulla ei ole mitään noista, enkä edes halua noita kaikkia asioita. Jotenkin tuntuu, että mun elämä on taistelua sen välillä, mitä olen ja mitä minun pitäisi olla. Itse olen ihan tyytyväinen elämääni tälläisenä, mutta tuntuu, että muiden mielestä minun pitäisi olla jotakin muuta.

Tämän ikäisille miehille on mielestäni kuitenkin ihan sallittua olla nörtti. Aikuiset miehethän saa pelata videopelejä päivät pitkät, mutta auta armias, jos nainen tekisi näin. Eihän sellainen naiselle sovi. Naisten pitää tehdä lapsia ja sisustaa kotia 24/7. Vai mitä mieltä sinä olet, onko aikuisten miesten sallittavampaa olla nörttejä kuin naisten?

 Luulin vielä vähän aikaa sitten olevani ainut kolmekymppinen nörtti. Tunsin olevani yksin maailmassa, jossa kaikkia muita naisia kiinnosti vain lapset, fitness, vaatteet ja meikkaus. Ei siinä mitään, kyllä minuakin kiinnostaa naiselliset asiat, ei vaan ehkä niin paljoa kuin suurinta osaa naisista. No, päätin kuitenkin tutkia internettiä ja etsiä muita nörttityttöjä. Onnekseni löysin etsimäni. Liityin erääseen ryhmään, jossa on kymmeniä jäseniä. Tämä ryhmä on ääriään myöten täynnä toinen toistaan nörtimpiä tyyppejä. Ryhmästä löytyy monenikäisiä henkilöitä ja suuri osa heistä on samaa ikäluokkaa minun kanssani. On ihanaa, että voin puhua peleistä ja muista nörttijutuista samanmielisten ihmisten kanssa. Enää en olekaan ainut kolmekymppinen nörttityttö maailmassa.


Olen ajatellut asioita, ja tulin siihen päätökseen, että en ole liian vanha nörtiksi. Minun on vain uskallettava olla edelleen oma itseni, eikä välittää siitä, mitä muut minusta ajattelevat. Tämä on kuitenkin helpommin sanottu kuin tehty.
Ajattelin tänä syksynä uskaltaa tehdä jotakin, mihin olen pitänyt itseäni aina liian vanhana: Aion mennä avomieheni kanssa Tampereelle Traconiin! En ole ennen uskaltanut mennä coneihin, koska olen pitänyt itseäni liian vanhaksi sellaisiin tapahtumiin. Nyt kuitenkin uskon olevani henkisesti valmis elämäni ensimmäiseen coniin. Eiköhän sieltä löydy monia muitakin yli 30-vuotiaita henkilöitä!

Koetko sinä olevasi liian vanha tai nuori tekemään asioita, joita rakastat?


10 kommenttia:

 1. Mulle ei ole ehkä tullut tuota liian vanhan kokemusta, mutta sen sijaan kävin kyllä läpi tuon saman vaiheen, jossa toisille tytöille ei todellakaan voinut puhua omista oudoista harrastuksista. Elin yläaste- ja lukioaikaan kummallista kaksoiselämää, josta puolet biletin ja puhuin meikeistä yms. tyttöjen kanssa ja toisen puolen pelasin salaa poikaporukoissa. :D

  Jossain vaiheessa kyllästyin biletysjuttuihin ja uskaltauduin tuomaan omia kiinnostuksen kohteita paremmin esille. Lakkiaisten jälkeisenä kesänä huomasin, ettei mulla oikeastaan ollut enää niitä naispuoleisia kavereita. Ne mennä bailasi läpi kesän, mua ei enää kutsuttu mukaan tai mun kanssa ei haluttu tehdä muitakaan juttuja. Onneksi oli pojat ja pelit (ja fan fiction, joka on sekin kai vähän nörttiä), joten yksin en kuitenkaan jäänyt. :D

  Netistä mäkin sitten lopulta löysin toiset naispuoleiset nörtit, mikä on ollut mahtava juttu. Ei ole enää niin yksin omituisuuksiensa kanssa. Nykyisin olenkin aika avoimesti sitä, mitä olen. Jos joku ei sitten tykkää, ei mun kanssa tarvitse kaveerata. Yksinkertaista.

  Ja Traconia suosittelen lämpimästi! Aiotaan myös miehen kanssa hankkia sinne liput (siinä muuten kannattaa olla nopea) ja hotelli onkin jo Tampereelta valmiiksi varattuna. Mahtava tapahtuma, jossa ei tekeminen lopu kesken ja on helppo tavata kivoja ihmisiä myös (mikäli luennoilla roikkumiselta vain ehtii :D).

  Sori kilometrikommentti. Oli vaan tosi hyvä postaus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin just toi kun tajusi, että muitakin naispuolisia nörttejä on, teki elämästä niin paljon helpompaa.
   Traconista sen verran, että mitenköhän nopeasti ne liput menee? Pitääkö olla heti valmiina ostamaan, kun lipunmyynti aukeaa?

   Poista
  2. Viime vuonna taisivat mennä varsin nopeasti. Itse olin ostanut ennakkoon toisesta conista silloin, joten en niin kauhean tarkasti seurannut nettimyyntiä... mutta hämärä muistikuva on, ettei niitä kovin montaa päivää ollut tarjolla.

   Tänä vuonna ei ole tullut ennakkoon lippua ostettua, joten tarkoitus on nettikaupasta heti myyntipäivänä ne hankkia.

   Poista
  3. Pitää olla siis heti valmiina koneen ääressä, kun liput tulee myyntiin!

   Poista
 2. Hyvä postaus. Se on jännä, joskus vaan täytyy elää tarpeeksi vanhaksi että tajuaa ettei iällä ole mitään merkitystä mihinkään. Tai ei ainakaan tarvitse välittää mitä muut ajattelevat, elää elämäänsä vain niinkuin tykkää. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, nuorempana oli niin tärkeää olla kuin muut, erilainen ei saanut missään tapauksessa olla. Nyt tän ikäisenä voi jo olla ylpeä siitä erilaisuudesta, sitä ei tarvitse enää hävetä.

   Poista
 3. Uskon vahvasti tuohon, että miehillä on paljon hyväksytympää olla nörtti myös vanhemmalla iällä. Onneksi tunnen myös muutaman noin kolmekymppisen naisen, jotka aivan totaalisia nörttejä. Ehkä ajan kanssa yhteiskunta muuttuu suvaitsevammaksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika kivasti nyt alkanut löytymään näitä kolmekymppisiä nörttinaisia joka puolelta. Ehkä me oltiin kaikki piilossa jossakin.

   Poista
 4. Vuoden myöhässä mutta löysimpäs tämän kirjoituksen :D Itse 32 myöskin ja "kaappi nörtti". En tiedä missä vaiheessa aloin piilotella tätä, ajattelin kait että ei tämän ikäinen voi enää innostua peleistä, viettää iltaa katsomalla animea tai lukea kirjastossa mangaa. Ihanaa lukea että on muitakin tämän harrastuksen parissa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon tässä lähiaikoina huomannut, että nykyään nörtteys alkaa olemaan "kuuminta hottia". Nörttejä ilmestyy kuin sieniä sateella, mikä on vain hyvä asia :)

   Poista