torstai 29. kesäkuuta 2017

Lapsuuteni videopelit 90-luvulla osa 1

Silloin kun minä olin nuori, niin pelitkin olivat parempia. Tai no, jos ei parempia, niin ainakin erilaisia. Meillä oli kotona aluksi pelkkä PC, jolla tulikin pelattua aika sekalaisia pelejä. Suuri osa peleistä taisi tulla tietokoneen mukana ilmaiseksi, koska eivät ne pelit, mitä nuorena meidän koneella pelasin, olleet kovin laadukkaita. Pelien laatu muuttui huomattavasti parempaan vuonna 1997 tai 1998, kun meille ostettiin Nintendo 64. Ajattelinkin tällä kertaa muistella kultaista 90-lukua, ja pelejä, joita pelasin silloin. Lista on kahdessa osassa, koska muuten postauksesta saattaisi tulla liian pitkä luettavaksi.

Mario 64
Aloitetaan tällä kertaa pelistä, jonka ihan kaikki varmasti ainakin tietää ja varmasti moni on jopa pelannut. Mario 64. Tämähän oli tietysti se ihka ensimmäinen peli, mitä nintendo 64:lla tuli pelattua. Mario 64 erosi aikaisemmista Super Mario peleistä, koska se oli sarjan ensimmäinen 3D-tasohyppely. Tätä peliä tuli pelattua ihan mielettömän paljon, pelasin pelin läpi parikin kertaa ja mielestäni keräsin kaikki tähdetkin. Mulla on Nintendo 64 vielä tallella, mutta sille ei ole enää yhtään toimivaa ohjainta jäljellä. Mutta onneksi kyseistä konsolia ei edes tarvitse pelin pelaamiseen, koska meillä on tästä pelistä DS ja Wii Virtual Console-versiot!


Mega Race
Seuraava peli on luultavasti vähän harvinaisempi, en ole ainakaan koskaan kuullut kenenkään muun pelanneen sitä. Mega Race on rallipeli, jossa mun mielestäni sai ampua toisia pelaajia? En oo tästä ihan varma, korjatkaa jos olen väärässä. Ja mitä enemmän kilpailuja sai päätökseen, sitä enemmän sai erilaisia autoja käyttöönsä. Muistan pelanneeni tätä peliä melko paljon vanhalla kunnon joystickillä! Valitettavasti meidän pelissä oli jotain vikaa, koska melkein joka pelikerralla peli kaatui, enkä koskaan päässyt pelaamaan peliä loppuun saakka. Onneksi minulla on vielä mahdollisuus pelata tämäkin peli läpi, koska Mega Race 1 ja 2 ovat myynnissä Gog.comissa!

The Lion King
Disneyn Leijonakuningas on taas yksi niistä peleistä, joita moni on nuoruudessaan pelannut. Tätäkin peliä on mahdollista pelata nykyäänkin, koska The Lion King on myös myynnissä Gog.comissa.  Muistan kun tämä peli tuli meille, se taisi olla kolmella disketillä, ja me yritettiin sitä koko perheen voimin asentaa tietokoneelle. Meillä taisi olla hieman vaikeuksia asennuksessa, koska peli oli englanniksi. Saatiin peli kuitenkin asennettua ja kyllä sitä olikin kiva pelata! Valitettavasti pelissä oli taas jotain vikaa, enkä ikinä päässyt elefanttien hautausmaata pidemmälle, koska peli aina kaatusi siinä tietyssä kohtaa.


3D Dinosaur Adventure
Tämä ei tainnut olla mikään varsinainen peli, vaan jonkinlainen opetusohjelma, jolla opetettiin lapsille asioita dinosauruksista. Saimme tämän ohjelman ilmaiseksi tietokoneen mukana, ja kyllä mie sain tämän kanssa aikani ihan hyvin kulumaan. 3D Dinosaur Adventuressa oli paljon kaikenlaista tekemistä; sai värittää oman dinosauruksensa, katsella "elokuvia" ja lukea tarinoita. Oma suosikkini oli kuitenkin eräänlainen labyrintti, josta piti löytää tiettyjä dinosauruksia, ennenkuin komeetta iskisi maahan ja tappaisi kaikki dinosaurukset. Ainiin! Pelin mukana tuli myös pahviset 3D-lasit ja monet pelin videoista olivatkin 3D. Siitä varmaan nimikin, 3D dinosaur, doh!


SkiFree
Ensimmäisen osan viimeinen peli on laskettelupeli SkiFree. Uskoisin, että peli on monelle tuttu. Pelissä on siis tarkoitus lasketella mäkeä alas, väistellä puita ja kiviä, hyppiä hyppyreistä ja kerätä pisteitä. Jossakin vaiheessa peliä metsästä ryntää pelaajan perään hirmuinen peikko, joka saadessaan pelaajan kiinni, pistää tämän poskeensa. Pelkäsin tätä peikkoa ihan kamalasti, mulle iski aina hirveä paniikki mennä kovempaa ja kovempaa, kun näin peikon rymistävän perääni! No, peikkohan tietysti sai minut aina kiinne, ja siihen loppui laskettelijan urani.


Siinä oli siis ensimmäinen osa peleistä, joita pelasin silloin kauan sitten. Tulossa on vielä ainakin viisi peliä lisää!
Oletko sinä pelannut jotakin näistä 90-luvulla ilmestyneistä "klassikoista"?6 kommenttia:

 1. Hauska yhteensattuma, nimittäin postauksesi aloituksen toteamuksen aihe (oliko ennen pelit parempia) on ollut itselläni kirjoituksen alla tovin blogia varten :D

  Näistä peleistä olen oikeastaan vain ja ainoastaan pelannut The Lion Kingiä (Mega Racesta en ole varma), mutta kuitenkin lähes kaikki pelit ovat itselleni jollain tavalla tuttuja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mie vähän aattelinkin, että tuo Lion King on Marion jälkeen se tunnetuin!

   Poista
 2. Itse ostin tuon Mario 64:sen tänä vuonna Wii U:lle! Ihan loppuun asti en ole vielä päässyt, mutta ihan hauska peli on kyllä! Kestänyt aikaa yllättävän hyvin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miekin tätä postausta kirjoittaessani aloin miettimään, että pitäis taas pelata Mario 64:sta. Se on sellanen kiva kevyt kesäpeli :)

   Poista
 3. Itse skippasin aikoinaan N64-vaiheen, joten olen tutustunut Mario 64:ään vasta näin viime vuosina. Vielä on pelaamatta loppuun asti. Tässäkin pätee se jo tutuksi käynyt "pitäisi ottaa tässä joku päivä itseä niskasta kiinni ja pelata loppuun" :D

  Megaracet ovat nimeltään tuttuja. Muistan että ne olivat ensimmäisiä niitä pelejä joissa yhdistettiin oikeaa videota ja peliä. Huomasin itsekin että tuossa viikko-pari sitten Megaracet olivat GOG:ssa alennuksessa, mutta jätin ostamatta. Veikkaan että noissa peleissä pitää olla paljon nostalgiafiilistä mukana jotta niistä saisi jotain irti :D

  Leijonakuningas ja muutkin samaan aikaan Disneyn pelit olivat vielä vuosi sitten itselleni sellaisia että tiesin vain nimeltä. Tuossa viime vuoden loppupuolella oli meneillään Peliviikko, niin sen kunniaksi tutustuin Leijonakuninkaaseen ja kirjoittelin fiiliksiäni tuonne http://mikkoakinkiinnostaa.blogspot.fi/2016/11/peliviikko-lion-king.html .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on varmaan kymmeniä pelejä, joihin sopii toi "pitäisi ottaa tässä joku päivä itseä niskasta kiinni ja pelata loppuun" pelejä! Aloitan aina innoissani pelaamaan uusia pelejä, mut sitten en jostain syystä saa pelattua niitä loppuun, vaikka ne olis miten hyviä.

   Poista