maanantai 29. toukokuuta 2017

Vampyyreja Amerikasta

Vampyyrit kimaltelevat auringossa, eivät satuta ihmisiä ja juovat pelkästään eläinten verta. Heille ei tuota mitään vaikeuksia hillitä verenhimoaan, he menevät naimisiin ihmisten kanssa, saavat lapsia ja elävät onnellisina ikuisen elämänsä loppuun saakka. Entisaikojen pimeyden ruhtinaat ovat muuttuneet lällyiksi pehmoiksi Twilight elokuvien myötä. Onneksi on vielä olemassa "oikeita" vampyyreita, ja he löytyvät American Vampire sarjakuvien sivuilta.

"Time is the only constant. For the living it never stops... For the dead it doesn't matter... And for the undead? For the undead, time is a joke to be laughed at" - American Vampire

American Vampiressa seuraamme kahden vampyyrin, Skinner Sweetin ja Pearl Jonesin, matkaa amerikan historian läpi. Tarina alkaa 1880-luvulta, missä pankkirosvo Skinner Sweetistä tulee ensimmäinen uudenlainen amerikkalainen vampyyri. Hän on voimakkaampi kuin vanhat vampyyrit ja pystyy kulkemaan auringonvalossa. Kuuttomina öinä Skinner Sweetin kaltaiset vampyyrit kuitenkin tulevat voimattomiksi ja heikoiksi.
Sarjakuvaan naiskaunetta tuo Pearl Jones. Ennen vampyyriksi muuttumistaan hän on 1920-luvulla elävä filmitähteyttä tavoitteleva neitokainen. Hän luulee tilaisuutensa vihdoin tulleen, kun hän saa kutsun Hollywood kerman juhliin. Valitettavasti hän ei kuitenkaan pääse tähdeksi elokuvaan, vaan päätyy lautaselle eurooppalaisten vampyyreiden välipalaksi. Tämä ei kuitenkaan ole hänen loppunsa, vaan uuden "elämän" alku, kiitos Skinner Sweetin pureman. Seuraavaksi on tietysti aika lähteä kostoretkelle!


Itse olen lukenut kokonaan vasta ensimmäisen kirjan kahdeksanosaisesta sarjasta. Toinen ja kolmas osa istuvat kiltisti kirjahyllyssäni odottamassa lukemista.
Sarjakuva on erinomaista vaihtelua Twilightin kaltaisille sarjoille, missä vampyyreista on tehty liian ihmismäisiä ja harmittomia. Mielestäni on myös hienoa, miten sarjakuvassa kuljetaan ajassa eteenpäin. Ensimmäisessä osassa eletään siis 1880-lukua ja kahdeksannessa osassa mennään jo 1960-luvulla. Tämä ei onnistuisi, jos hahmot olisivat ihmisiä. Mutta koska he ovat vampyyreja, he elävät ikuisesti.

Suosittelen sarjakuvaa kaikille aikuisille vampyyreiden ja kauhun ystäville. Englanninkielisessä versiossa on maininta "suggested for mature readers", joten sarjakuva ei sovi lapsille.


Tekniset tiedot
Julkaisja: Vertigo
Kirjoittajat: Scott Snyder, Stephen King
Kuvittajat: Rafael Albuquerque, Mateus Santolouco


Lopuksi vähän teemaan sopivaa musiikkia:


PS. Miksiköhän tästä sarjakuvasta ei ole vielä tehty elokuvaa tai TV-sarjaa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti