perjantai 12. toukokuuta 2017

Tuomitsen kirjat kannen perusteella!

Jokainen on varmasti kuullut sanonnan "Älä tuomitse kirjaa kannen perusteella". Tällä kertaa aion olla tottelematon hulttio, ja tuomita kirjat vain ja ainoastaan kannen perusteella. Tähän postaukseen olen valinnut kirjahyllystäni viisi kirjaa, joissa on mielestäni kirjastoni kauneimmat kannet. Kirjojen sisällöistä en tällä kertaa kerro kovinkaan paljoa.

Ensimmäinen kirja, jossa on mielestäni kaunis kansi on Nancy A Collinsin A Dozen Black Roses. Kirja kuuluu Sonja Blue - vampyyrisarjaan, jonka kirjoja olen metsästänyt kissojen ja koirien kanssa ympäri maailmaa, enkä vieläkään ole saanut ostettua sarjan kaikkia kirjoja.
Kansi on mielestäni kaunis, koska siinä on kauniit tummat värit ja kuva kirjan päähenkilöstä on kauniisti piirretty. Pieni pääkallo kannessa on aina plussaa.


Carniepunk on kokoelma synkkiä ja makaabereja tarinoita, jotka liittyvät tavalla tai toisella sirkukseen. Kirjan kannessa on syksyinen maisema, jossa on perinteinen punavalkoinen sirkusteltta. Teltan ovelta kurkkii hämyisä hahmo, joka kutsuu sinua sirkukseen. Kansi on ihanan synkkä ja sen yläreunassa oleva kuivunut veri saa mielikuvituksen laukkaamaan villisti.


The Night Of Elisa on Isis Sousan kirjoittaman goottinovelli. Kirjan kansi on musta ja synkkä, se sopii mielestäni kirjalle todella hyvin. Aina kun katson kirjan kannessa olevaa naista, odotan koko ajan, että hän yllättäen avaa silmänsä! Niin ei ole koskaan vielä kuitenkaan käynyt.


God Save The Queen on Kate Locken kirjoittaman Lontooseen sijoittuvan steampunk sarjan ensimmäinen osa. Kirjan kannessa on päähenkilö Xandra ja hänellä on päällä kauniit steampunkmaiset vaatteet, ja kirkkaanpunaiset hiukset. Tämä kirjan kansi sai itseasiassa minut kasvattamaan hiukseni pitkiksi ja värjäämään ne punaisiksi.


Viimeinen kansi tällä kertaa on E.S. Thomsonin Beloved Poison. Tämäkin kirja sijoittuu Lontooseen, tällä kertaa vuoteen 1846. Kirjan päähenkilö on sairaalassa työskentelevä apteekkari, siksi kannessa on menneiden aikojen lääkkeitä ja lääkärin välineitä. Ja löytyyhän sieltäkin pääkallo! Kirjan kansi on erilainen kuin muut kannet mistä tykkään, koska siinä on enemmän tekstiä kuin kuvia. Tekstin fontti on kuitenkin viehättävä ja sen asettelu on hyvin tehty.


Siinä oli siis omistamieni kirjojen kauneimmat kannet. Vaikka kirjoissa on kauniit kannet, ostin kirjat kuitenkin niiden sisällön perusteella. Koska luen eniten kauhua ja fantasiaa, minuun vetoaa kannet, jotka ovat synkkiä ja hieman erilaisia. Myös nuorille aikuisille tarkoitetut kirjat, missä on kannessa joku "seksikäs" hahmo, herättävät mielenkiintoni.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti