tiistai 23. toukokuuta 2017

Tältä näyttää nörtti

Olen nörtti ja tyttö (nainen kuulostaa liian vanhalta ja aikuiselta). Voi siis sanoa, että olen nörttityttö. Huomasin jo nuorena olevani erilainen kuin sen aikaiset ystäväni. Halusin mieluummin pelata lautapelejä, kuin juosta ulkona poikien perässä. Nörtteyteni puhkesi kukkaan viimeistään silloin, kun vanhempani ostivat minulle ensimmäisen oman pelikonsolini, Nintendo 64:sen. Tässä on siis tullut oltua nörtti jo pidemmän aikaa, mutta näytänkö nörtiltä ulkoapäin? Luin Nörttitytöt sivulta asiaa käsittelevän kirjoituksen, ja aloin itsekkin miettiä. että miltäs se nörttityttö oikein näyttää.

Kun alan miettimään, miltä nörttityttö näyttää, tulee mieleeni ensiksi Rillit Huurussa sarjan Amy. Hän on mielestäni aivan täysin stereotyyppisen nörttitytön näköinen; silmälasit ja pitkät luonnollisen väriset hiukset, hän pukeutuu usein villatakkiin, paitapuseroon ja hameeseen. Sarjan kehittäjät ovat luultavasti lukeneet Wikihow sivun How to Dress Up like a Nerd as a Girl. Löysin sivustolta erittäin mielenkiintoisia neuvoja nörttitytöksi pukeutumiseen. Sivu suosittelee nörttitytöiksi haluaville henkseleitä, minihameita, kuluneita lenkkareita ja pari kokoa liian isoja paitoja. Suuret silmälasit ovat tietysti myös ihan must have, vaikka et oikeasti edes tarvitsisi laseja näkemiseen. Otat vaan aurinkolaseista linssit irti. Asun viimeistelee kädessä kannettavat kirjat kirjailijoilta, joista et ole ikinä kuullutkaan.

Amy Farrah Fowler
 Nykyään internetin ihmemaassa tulee vastaan myös aivan uudenlaisia nörttityttöjä. Youtube on täynnä puolialastomia naisia, jotka pelaavat pelejä katsojien iloksi. Pääosassa ei suinkaan ole itse peli, vaan pelaajan tissit. Heidän pukeutumisfilosofiansa tuntuu olevan mitä vähemmän vaatteita, sitä parempi. Ja miehet tykkää. Eihän siinä mitään, tissit on kivoja ja ne myy. Mutta välillä tulee sellainen "äh pyh" tunne, kun joka tuutista valuu näitä itseään nörteiksi kutsuvia naisia. Onko ne muka ihan oikeasti nörttejä, vai esittääkö ne nörttejä vain siksi, että saisi rahaa ja julkisuutta? Mut ei se oo hullu joka pyytää, vaan se joka maksaa.

Miltäs sitten nörttipojat ja miehet näyttää? No, itselleni tulee heti mieleen pitkä ja laiha poikamainen henkilö, jolla on akne ja silmälasit. Hänen hiuksensä ovat lyhyet ja rasvaiset. Päällään hänellä on ruudullinen kauluspaita ja villatakki. Hänellä on monta kerrosta vaatteita päällään, ettei hän näyttäisi hintelältä. Paksusankaiset mustat silmälasit ja rusetti kaulassa. Luonteeltaan tämä nörttipoika on erittäin ujo ja sosiaalisesti kömpelö. Jos tyttö alkaa puhumaan hänelle, hän unohtaa miten kommunikoida ja menee ihan lukkoon. Hei, tää min mielipide stereotyyppisestä nörttipojasta on ihan kuin jostain amerikkalaisesta teinileffasta! Sieltä se on varmaan tullutkin.

Stereotyyppinen nörttipoika
 Itse en omasta mielestäni näytä stereotyyppiseltä nörttitytöltä. Mulla on silmälasit ja siihen se taitaa jäädäkin. Pukeudun niihin vaatteisiin mitkä satun kaapista löytämään. Henkselit omistin viimeksi kun olin 5-vuotias. Luonteeltani olen kuitenkin ujo, kuten kunnon nörttitytön stereotyyppisesti kuuluukin olla. Oikeasti nörttitytöt ja nörttipojat näyttävät kaikki ihan erilaisilta. En ole ikinä tainnut tavata perinteistä nörtin näköistä nörttiä missään, paitsi naamiaisissa ja elokuvissa. Miksi nörtin edes pitäisi näyttää jotenkin erilaiselta, kuin muut ihmiset? Me nörtit ollaan kuitenkin ihan samanlaisia ihmisiä, kuin muutkin. Melkein.

2 kommenttia:

  1. Piti heti tulla kyyläilemään! Laitanpa seurantaan ^^

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sait kunnian olla min ensimmäinen oikea seuraaja :)

      Poista