perjantai 26. toukokuuta 2017

Odotetuimmat pelit 2017

Pelaaminen on hyvä harrastus, koska koko ajan tulee uusia pelejä ja lisää pelattavaa. Koskaan ei oikeastaan tarvitse itkeä, että ei ole mitään pelattavaa. Osa peleistä on kuitenkin pienempien firmojen indie pelejä, ja niitä pitää osata etsiä oikeasta paikasta, koska niitä ei oikeastaan mainosteta valtamediassa. Tein pienen listan peleistä, mitä odotan eniten tältä vuodelta. Mukana on kaksi vähän tunnetumpaa peliä ja kaksi vähän pienempien kehittäjien peliä. Pelit eivät ole missään tietyssä järjestyksessä.

Vampyr on toimintaroolipeli samoilta kehittäjiltä, jotka tekivät muutaman vuoden takaisen pelin Life Is Strangen. Peli sijoittuu vuoden 1918 Espanjantaudin riivaamaan Lontooseen. Päähenkilömme on lääkäri Jonathan E. Reid, joka sattuu olemaan vampyyri. Peliä voi pelata monella tapaa: pelaaja voi tappaa kaikki vastaantulijat, tai olla tappamatta ketään. Kaikella on kuitenkin aina hintansa.
Odotan peliä innolla, koska rakastan vanhaa Lontoota, kaikkea synkkää, vampyyreita ja tykkäsin Life Is Strangesta. Vaikka kyseessä on aivan erilainen peli kuin heidän edellinen pelinsä, uskon että kehittäjät jatkavat laadukasta työtään.
Divinity: Original Sin 2 on toinen peleistä, mitä odotan innolla. Peli on jatkoa vuonna 2014 julkaistulle ensimmäiselle osalle. Divinity on roolipeli, mitä voi pelata yksin, tai kaksin yhteistyöpelinä. Itse olen pelannut ensimmäistä osaa kahdestaan avomieheni kanssa. Myö ei olla pelattu peliä vieläkään loppuun saakka, koska min mielestä pelin taistelut on aika vaativia. Mutta on tässä vielä vähän aikaa saada eka peli päätökseen, ennen kuin toinen osa julkaistaan. Toinen osa on jo kyllä saatavissa Steamissa Early Access versiona, mutta itse aion odottaa valmista peliä.
Kolmantena listallani on Lorelai. Peli on Brittiläisen Screen 7 peliyhtiön kehittämä 2D seikkailupeli. Yhtiön muut samaan maailmaan sijoittuneet pelit ovat olleet hyvin synkkiä, enkä usko, että Lorelai tulee olemaan poikkeus. Edelliset pelit, The Cat Lady ja Downfall, ovat käsitelleet herkkiä aiheita kuten masennusta ja syömishäiriöitä. Itse kuitenkin tykkään pelata pelejä, jotka pistävät minut ajattelemaan myös negatiivisia asioita. Tulen varmasti ihastumaan Lorelaihin, mutta en voi suositella peliä herkimmille ihmisille.
Viimeisenä odotetuimmissa peleissäni on Unavowed, joka on Wadjet Eye Gamesin New Yorkiin sijoittuva perinteinen point and click seikkailupeli. Olen pelannut tämänkin kehittäjän vanhempia pelejä, ja olen ollut erittäin tyytyväinen. Heidän vahvuutensa ovat mielestäni hyvä tarinankerronta ja pelien ääninäyttely. En ole nyt ihan varma, milloin tämä peli julkaistaan, mutta toivottavasti tämän vuoden puolella.

http://www.wadjeteyegames.com/

Näitä pelejä odotan siis tältä vuodelta. On muitakin pelejä tai lisäosia, mitä odotan. Esimerkiksi The Elder Scrolls onlineen tuleva Morrowind lisäri kiinnostaa minua melko paljon. Tänä vuonna ei ole kuitenkaan tulossa hirveästi uusia pelejä, jotka minua kiinnostaisi. Täytyykin siis tutkia Steamia ja sosiaalista mediaa, josko niistä vaikka löytäisi uusia minua kiinnostavia pelejä!

Mitä pelejä sinä odotat tältä vuodelta, tai onko sinulla mitään ehdotuksia minulle? Tykkään pelata seikkailu ja roolipelejä PC:llä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti