torstai 4. toukokuuta 2017

Karhulan kirjaston poistomyynti

Meillä on kirjahylly jo ääriään myöten täynnä kirjoja ja sarjakuvia, mutta jostain syystä lisää on aina saatava. Ennen vappua huomasin Kotkan kaupunginkirjaston facebook-sivuilta, että Karhulan kirjastossa on vapun jälkeen alkamassa kirjojen poistomyynti. Kirjojen hinta oli vain 0,50 euroa kirja! Sinne siis ja nopeasti, ennen kuin kaikki kirjat menevät parempiin kirjahyllyihin.

Kirjoja ei ollut myytävänä ihan niin paljoa, kuin olin toivonut. Katsellessamme kirjoja, niitä tuotiin kuitenkin koko ajan lisää. Luultavasti joudumme käymään kirjastossa vielä uudestaan.
Päädyin ostamaan neljä kirjaa; Anne Ricen Veren vangit, Robert Louis Stevensonin Tohtori Jekyll ja herra Hyde, Stefan Nymanin Anna online ja Aino Kallaksen kokoelman, joka sisälsi kolme tarinaa: Reigin pappi, Barbara von Tisenhusen ja Sudenmorsian. 
Kirjat olivat kaikki mielestäni hyvässä kunnossa, vaikka niistä kaikista kyllä huomaa, että niitä on luettu. Kaikki kirjat ovat myös suomenkielisiä, mikä on minulle uutta! Vähän jännittää lukea kirjoja suomeksi, mutta tuskin saan niistä kovin pahoja painajaisia.


Ensimmäinen kirja neljästä, joka tarttui käsiini oli Aino Kallaksen kokoelma. En ole koskaan lukenut yhtään hänen kirjaansa, mutta Sudenmorsian on ollut lukulistallani jo jonkin aikaa. Sen pitäisi olla suomalainen ihmissusi tarina, joka on julkaistu ensimmäisen kerran 1928. Mielenkiinnolla odotan, minkälainen niinkin vanha kauhutarina on verrattuna nykyajan kauhukirjallisuuteen. Koska kirja on kirjoitettu kauan sitten, siinä käytetty suomen kieli saattaa olla vaikeaa ymmärtää. Joudun varmasti googlettamaan joidenkin sanojen tarkoituksen.
Kirjan muut tarinat ovat minulle aivan tuntemattomia, mutta mitä nyt ehdin kirjan takakannesta lukea, niin ne vaikuttavat myös mielenkiintoisilta, ja aion lukea ne myös.

Anna online pisti silmääni, koska näin kirjan kannessa sanan "online", ja nörtti kun olen, poimin kirjan käteeni ja luin takakannesta, mistä kirja kertoo. En ehkä ollut täysin vakuuttunut kirjasta, mutta koska sen hinta oli vain 50 senttiä, niin olihan se pakko ostaa. Uskon, että luen kirjan kyllä jossain vaiheessa.


Kaksi viimeistä kirjaa ostin elokuvien takia. Olen nähnyt Anne Ricen kirjasta Veren vangit tehdyn elokuvan ja sen jatko osan Kadotettujen kuningattaren muutaman kerran. Kyseiset elokuvat ovat mielestäni hyviä, joten halusin lukea kirjankin ja katsoa, miten paljon se eroaa elokuvista. Mieluummin olisin lukenut kirjan englanniksi, mutta mennään nyt tällä suomenkielisellä versiolla kun sen halvalla sai.
Stevensonin Tohtori Jekyllin ja herra Hyden ostin, koska olen nähnyt Jekyllin/Hyden monessa leffassa. Ja onhan tämä kirja jonkin sortin klassikko. Kirja on myös kivan lyhyt, siinä on vain 122 sivua, senhän lukee nopeasti vaikka yhdessä päivässä.

Karhulan kirjaston poistomyynti kestää 2.6.2017 saakka, ja myynnissä on kirjojen lisäksi myös lehtiä ja CD-levyjä. Kirjojen ja CD-levyjen hinta on siis sen 0,50 euroa kappale ja lehtiä saa 5kpl/0,50 eurolla. Suosittelen tätä tapahtumaa kaikille kirjojen ystäville!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti